Rudar iz Tanzanije iskopao i treći dragi kamen vredan miliona!

Tanzanijski rudar koji je u junu preko noći postao milioner nakon što je prodao dva draga kamena vrijedna 3,4 miliona dolara sada je ponovo pronašao vredni dragi kamen treći po redu , takođe milionske vrednosti.

Zanimljivosti 04.08.2020 | 20:56
Rudar iz Tanzanije iskopao i treći dragi kamen vredan miliona!

Rudar Saniniu Laizer je treći dragi kamen tanzanit pronašao u severnom delu Tanzanije, a težak je 6,3 kg.

Laizer ga je prodao za dva miliona evra i biće korišten za pravljenje nakita.Tanzanit je među najređim dragim kamenjem, a lokalni geolog prognozira da će u potpunosti nestati za manje od 20 godina.



Interesantan je zbog svojih različitih boja među kojima su zelena, crvena, ljubičasta i plava. Vrednost se procenjuje prema tome koliko je redak, po njegovoj boji i jasnoći.

Napominjemo vas da je Laizer je u junu ove godine prodao dva draga kamena, jedan je bio težak 9,2, a drugi 5,8 kg za cifru kako smo gore naveli od 3,4 miliona dolara. Otac je više od 30 dece, a nakon što je zaradio milionski iznos, napravio je zabavu.



Od nove zarade planira napraviti školu i bolnicu za svoju zajednicu u distriktu Simanjiro.

Ranije je kazao da ga novac neće promeniti te da će se nastaviti brinuti za svojih čak 2.000 krava, prenosi BBC. A mi bi na kraju dodali ko ima sreće naće i na smetlištu pare.

Izvor: Zanimljivostidana.com

Komentari / 0

Ostavite komentar