BL: 2.500 prijava za oslobađanje od plaćanja takse

Više od 2.500 poslovnih subjekata prijavilo se za oslobađanje od plaćanja komunalne takse za isticanje poslovnog imena, u okviru olakšica koje je grad Banjaluka pripremio za privrednike kojima je bio zabranjen ili ograničen rad tokom epidemije korona virusa.

Republika Srpska 29.07.2020 | 12:37
BL: 2.500 prijava za oslobađanje od plaćanja takse

"Dosad je odobrena subvencija za komunalnu taksu za isticanje poslovnog imena za 887 privrednih subjekata u ukupnom novčanom iznosu od 105.360 KM", rekli su u Odjeljenju za privredu.

Sa druge strane, u obradi su i zahtjevi za subvencije iznosa kamate poslovnim subjektima.

"Dosad je zaprimljeno 28 zahtjeva, u toku je obrada pristiglih zahtjeva, nakon čega će biti donesena odluka za svakog korisnika pojedinačno", dodaju u Odjeljenju za privredu.

Pored navedenih, olakšice su pripremljene i za poslovne subjekte koji imaju obavezu plaćanja zakupa javnih površina.

Dosad su rješenja za oslobađanje od plaćanja ovih naknada dobila 32 poslovna objekata, dok je 20 rješenja u procesu izrade.

Tu je i mogućnost da se privrednici prijave za oslobađanje od plaćanja zakupnine, ako rade u nekom od poslovnih prostora u vlasništvu grada.

Vrijednost seta mjera prema privredi i građanima iznosi do 3,5 miliona KM namijenjenih za subvencije, podsticaje i olakšice prema poslovnim subjektima i dijelu građana, dok je u dijelu restrukturisanja gradskih finansija taj iznos oko šest miliona KM.

(Nezavisne)

Komentari / 0

Ostavite komentar