Ugljevik: Prijem za učesnike kampa “Nikola Tesla”

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić danas je upriličio prijem za učesnike kampa “Nikola Tesla” koji se održava u Gučevu, a za čiji odlazak su iz opštinskog budžeta izdvojena značajna materijalna sredstva.

Republika Srpska 28.07.2020 | 14:55
Ugljevik: Prijem za učesnike kampa “Nikola Tesla”

Djeca iz Ugljevika narednih dana postaju dio NTC tima u Gučevu, koji svojim prepoznatiljivim programom, omogućava učenje kroz igru i istraživanje. Iz budžeta opštine Ugljevik izdvojeno je 6.000 maraka za ovu namjenu.

“Obrazovanje je izuzetno važno,kao i vaspitanje sadašnjih i budućih generacija. Uočilo se da možda naš sistem školovanja i nije najadekvatniji za obrazovanje i vaspitanje djece,tako da je ovaj NTC sistem osmišljen na način da kroz igru djeca uče ,te se zaista pokazao kao dobar i kvalitetan ne samo na našim prostorima nego i drugim zemljama zapadne Evrope,” rekao je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić

Cilj kampa je podsticanje razvoja vještina, znanja i emocija koje se u svakodnevnom životnom ritmu mališana usporeno razvija ili sasvim zapostavlja.

“ Kamp u Gučevu omogućava djeci da upoznaju svijet oko sebe,unaprijede međusobnu komunikaciju,fizičke vještine,istraživački duh. Tu su neka nova saznanja o prirodi i snalaženju u njoj,a sve se to postiže kroz edukativne radionice,” istakao je Mladen Stevanović ,NTC asistent u kampu

Kroz određene programe pomoći porodici i u narednom periodu opština Ugljevik misliće na najmlađe sugrađane jer su oni naša budućnost.

 BN TV

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Neko

28.07.2020 14:00

Buduce zariste korone

ODGOVORITE
Name

Levi

28.07.2020 14:32

NECE BITI KORONE I ZARISTE DJECA SU PAZLJIVIJA OD ODRASLIH.NE MOGU BITI U KAVEZU .POZITIVAN PRIMJER .

Name

Bravo!

28.07.2020 15:39

Ovako fino i u septembru u školu ?. Djeca slušaju i pridržavaju se mjera. Svaka čast na organizaciji ??.

ODGOVORITE
Name

Hahahaha

28.07.2020 16:16

Oni se neće zaraziti, možda, ali ce zaraziti druge. Djecu u ovoj dobi treba učiti da poštuju- dostancu, kao i sve u životu!

ODGOVORITE
Name

Srboljub Vlahović-Ciganović

28.07.2020 16:18

Djeca se ne infoxiraju lako, ali prenose virus koji moze da inficira mnoge, pogotovo starije. Djeca treba da se uče da postuju pravila, ali se to ovdje ne radi. Žarište br 1 u najavi!

ODGOVORITE
Name

Mislim

28.07.2020 22:25

Da li je neko razumio šta reče ovaj Nacelnik? Nema šanse, jer kaže tako se radi u mnogim zemljama na Zapadu. A to znaci kad nema ideja kako krasti, ajde da gurnemo djecu.Treba obnoviti stan u Austriji/NS stalno nešto fali jbg.

Name

Svi smo mi

28.07.2020 22:34

jedno veliko zariste Korone, jedan veliki poligon lopovluka, jedna izgubljena nedodjija, jedan svijet lazova i smradova, i jedno veliko nula. Tito vam je napravio elektranu i rudnik vi ni prozore niste oprali nakon toga. Samo od pokradenog ste mogli napraviti još jednu elektranu.

ODGOVORITE
Name

Sta rec

29.07.2020 07:30

Lijepo je dase dijeca druze podrska toj inicjativi .sramotaje samo da se slika narko diler sa tom neduznom dijecicom a ugljevicani vidite koje