Osipa se podrška zahtjevima Asocijacije

Nakon što su lideri parlamentarnih stranaka u Republici Srpskoj dali podršku Asocijaciji Stvaraoci Republike Srpske da im se dodijeli poseban tretman i naknade iz budžeta, mnogi sada okreću ploču. Demokratski narodni savez je povukao pospis sa sporazuma, dok pojedinci u opozicionim strankama reaguju protiv ove ideje.

Republika Srpska 25.07.2020 | 19:55
Osipa se podrška zahtjevima Asocijacije

Nakon oštre reakcije boraca u Republici Srpskoj podrška parlamentarnih stranaka inicijativi Asocijacije Stvaraoci Republike Srpske počinje da se osipa.  DNS je na vanrednoj telefonskoj sjednici Predsjedništva ove stranke povukao potpis sa sporazuma parlamentarnih stranaka sa Asocijaciom.

Protiv podrške incijativi od samog početka je i potpredsjednik i narodni poslanik PDP-a Jelena Trivić. Kaže da očekuje da se na organima stranke raspravi o tome ko je uopšte odredio da se prisustvuje sasatnku sa Asocijacijom stvaraoci Republike Srpske i prave ovakvi dogovori.

Trivićeva kaže da se banjalučki gradski odbor PDP-a već ogradio od davanja podrške inicijativi u kojoj se  traži isplata posebnih ratnih naknada poslanicima prvog saziva Narodne skupštine kao i članovima Vlade i Predsjedništva Republike Srpske.

Podrška ovoj inicijativi je potpuno pogrešna, smatra poslanik SDS-a Milan Tubin. Zahvaljujem im na njihovom radu i trudu, kaže Tubin, međutim umjesto davanja 15 miliona maraka za naknade onih koji su sjedili u foteljama, prioritet moraju biti demobilisani borci koji primaju dodatak od 10 maraka mjesečno.  

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović kaže da je kroz konsultacije sa Boračkom organizacijom Republike Srpske konstatovano da inicijativa nije usaglašena sa BORS-om kako je to prezetnovano na sastanku Asocijacije sa političkim partijama.

"Zbog toga ćemo sa Boračkom organizacijom RS na sastanku, u ponedjeljak 27. jula, usaglasiti zajedničke stavove po ovom pitanju uključujući podršku Srpske demokratske stranke zaključcima BORS-a koji se odnose na poboljšanje materijalnog statusa demobilisanih boraca, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca", rekao je Šarović.

Nakon pada podrške inicijativi da iz budžeta dobiju novac, reagovali su iz Asocijacije stvaraoci Republike Srpske. Tvrde da neko nesvjesno pravi raskol između njih i Boračke oraganizacije i da u tome oni neće učestvovati. U saopštenju Asocijacije, nisu pošteđeni ni borci. Kažu kako tvrdnja da su borci stvorili Republiku Srpsku - nije tačna i da borci treba da pročešljaju svoje redove.

Bura oko sporazuma Asocijacije stvaraoci i predsjednika parlamentarnih stranaka u Republici Srpskoj se danima ne stišava.  

Sporazum predviđa i do 140 hiljada maraka za svakog pojedinca iz Asocijacije u kojoj sami sebe nazivaju stvaraoci Republike Srpske, a od kojih su mnogi danas milioneri. U istoj inicijativi - borci koji su na ratištima proveli skoro četiri godine nigdje se ne pominju.

BN TV

Komentari / 70

Ostavite komentar
Name

Ona stara

25.07.2020 18:04

Sve će to narod pozlatiti. Gladež.

ODGOVORITE
Name

Uhh

25.07.2020 18:26

Uvesti zakon o poreklu imovine. Tada ce se videti ti navodni stvaraoci sta su imali i sta imaju.

Name

Re

25.07.2020 18:39

Ništa im nedajte.. Samo borcima dati sve, a dezerterima ništa. Borci imaju zasluge a momo stari prevarant i papak ništa.

Name

borac hercegovac

25.07.2020 19:33

borci pobunimo se .kakvi su oni stvaraoci ,čega? napravili su bijedu od nas.

Name

Marko Mihajlovic

25.07.2020 19:43

Ma treba ima dati i vise i po svaku cijenu jer su vece šanse da SNSD sa Micom zadrži vlast u Bijeljini

Name

Ratko

25.07.2020 19:58

Treba njima oduzeti ono što su u ratu pokrali. Litru dizela u ratu nam prodavali po 6 maraka. Banda pohlepna i nezasita.

Name

Semberac

25.07.2020 20:09

Pa sto ste potpisali

Name

Govna

25.07.2020 21:31

Ni govno im ne bi dala!

Name

POZATVARATI

25.07.2020 23:11

MA TO TREBA POZATVARATI. BANDA. HOCE MOMO PARA. A DJE SU FUKARO POKRADENE.

Name

Goran BL

26.07.2020 04:39

Ma ne treba im dati marku.Ja kad sam 93 krenuo u Kalinovik u VRS,niti sam isao zbog para niti kakve koristi,a nisam nista ni dobio osim Treskavice....nisam ni posle rata nista dobio.Sa 18 sam otisao 93 u vojsku,nisam borac 1 kategorije,dzaba sto sam bio cihelo vreme u 'vatri',oni sto su vucali manjerke i piskarali,meli cestu su borci i imaju privilegije.Sad treba i ovim mrlinama dati???Meni ne treba nista,niti sam sta trazi,ja sam ziv i zdrav.Odrapio sam svoje kad je trebalo,ziv sam,zdrav,imam porodic radim i borim se.....ali me vise nemojte slucajno zvati da je branim...jm stvaraocima koji me pozovu.

Name

Mihajlo

26.07.2020 07:19

Sramaman potez i pokusaj neljudi, lopova i kleptomana. Sramota.

Name

Ole

26.07.2020 11:06

Još jedan "probni balon" pokvarenih političara. Što se sekirate narode ? Ništa novo prije izbora ,podijeli ,posvaďaj na bilo kakav način. Što više podići tenziju i onda vrhovni spasilac ima rješenje. Začinjeno sa malo nacionalizma daje vrhunske izborne rezultate. Pamet u glavu narode.

Name

Rob

25.07.2020 18:04

Zar su uspjeli potrošiti ratnu pljačku?

ODGOVORITE
Name

@Rob

25.07.2020 18:39

U moje mjesto su voz dotjerali tri dana su pljackali i odvozili.Ovo je pljackala boranija,a oni veci su ulazili u Banke i nosili novac.Oteto prokleto svakome po zasluzi,nije ovo jos nista sta ce biti.

Name

kartum7193

25.07.2020 18:41

Pozdrav cijenjenoj gospodi Poslanicima, koji su se osmjelili nazvati STVARAOCIMA Republike Srpske.... Nas, nekadašnje borce VRS je sramota što NISMO stvarali,branili, krvarili i ginuli za Republiku Srpsku. Sramota nas je što eto tamo neki poslanici imaju samo 600 km penzije za četiri godine pregalničkog rada u poslaničkim klupama. Sramota nas je jer su poslanici radili u teškim uslovima, putovali na sjednice vozom i na konju, ponekad i pješke od auta do sale za sastanke.......često im je nestajala struja pa nisu mogli da peglaju svoja poslanička odjela, nikad nisu bili čisti i svježe obrijani u svojim bijelim košuljama i havajskim kravatama......niti su se oni hranili po hotelima i spavali u sobama... Toliko me je sramota što sam znao po 70 dana da ne dođem kući i zagrlim majku i oca , braću i sestre......oni stariji i djecu svoju......što sam dolazio prljav, smrdljiv, neobrijan, iscjepane uniforme i bušnih čizama. Stvarno me je sramota i treba pomoći te nesretnike što se nazvaše Stvaraocima Republike Srpske. Neka živi Vojska Radnika i Seljaka.

Name

Ha

25.07.2020 18:49

Izgleda se mnogo trošilo !? Nisu dobro rasporedili ,a 30 godina proleti ... Kako su se samo oko toga brzo dogovorili? Nije falilo "jedan papir",a? A kad borci i invalidi traže svoja prava uvijek fali neki papir... "Znamo da si bio u rovu,vidimo da nemaš nogu, ali fali vam papir"!!!

Name

Brzi

25.07.2020 21:05

Nekad poodavno Stvaraoci su obecali svakom borcu po 15 duluma sume sra bi sa tim obecanjem

Name

Dzoo

26.07.2020 05:55

Za Roba @nisu uspeli niti ce zele samo da osiguraju ono napljackano a najvise muslimanske imovine to si ti stvaralavci.Isti je bilo po jedinicama nase vojske jedva cekali da se udje u muslimanska sela i gradove.Odma su krenuli u pljacku za njima kamioni i traktori sve se zna .Ali zato ima Bog poznajem ih puno koji su oboljelii neka su,i ja sam nosio pusu 38 mjeseci nisam pljackao kad zapucaju i ja zapucam na njih zato odam uzdignute glave i ne stidim se Boga a i naroda!

Name

Qx

26.07.2020 06:02

TREBA ISPLATITI TIMO KOVACU 150000 MALO MU PD GOSTOVANJA NA HEPI TV , NA SVAKOM GOSTOVANJU PJENI O DOGADJAJIMA U RATU,STO NIJE OSTAO U RS DA JE DOGRADJUJE .SJEDI U BEOGRADU I PROMOVISE DODIKA I VLADAJUCE IZ RS.NEKA ZARADI PLATU U BEOGRADU GDJE STOTINE LJUDI IZ SARAJEVA U BEOGRSDU RADI I ZARADJUJE ZA ZIVOT.

Name

Re kartum

26.07.2020 07:44

U pravu ste i svaka čast za komentar.

Name

Реп.Српска

25.07.2020 18:26

Они траже своје неисплаћене посланичке плате коју и Ви добијате г-ђо Тривић,не сједите џаба у посланичкој клупи.

ODGOVORITE
Name

RE. REPUBLIKA SRPSKA

25.07.2020 19:40

Za tvoju informaciju,svi poslanici prvog saziva skupstine RS-a, su imali i dnecnice i plate, ovi direktori domova zdravlja i lokalni predsednici stranaka su primali donacije i djelili sa lokalnim svestenicima i KSS, izgradili su u sred rata u poslije rata kucetine i vile, uzimali za invalidnine pare kao i sto su uzimali za tzv.borce 1.kateg.tj.svrstavali 7..kat.u 1.a od prve oduzimali i smanjivali, licno sam izgubio nogu i kada sam dosao na procjenu invalidnosti, covjek koji je bio ispred mene a za vrijeme rata bio u pVO, u Brezicanima, ni osjetio nije prve linije, dobija invalidninu vecu nego ja i 100 posto nesposobnost, ja ulazim sledeci i kaze mi ti si 80 postotni invalid, pitam ih hoce li mi noga nova izrasti kao kosa kada se osisam, istjerase me napolje, u komisji su sjedili isti ti,, stvaraoci Srpske"koji su srbovali u kafanama i pjevali i povriskivali kada harmonika svira na uvo i mezili mezetluke, pili viski i zmarili Marlboro koji su preko Teslica u uvozili na Banjalucku regiju, dok su moji saborci motali duvan i pusili krdzu kao sto je VEK HERCEGOVINA bez filtera i ostalo smece, ti isti,, stvaraoci su nosali heklere i skorpione po BL i okolnim mjestima i satelitske telefone i uzimali donacije za sebe, popovi su naplacivali sahrane po 100 DM. Nikada necu zaboraviti sahranu ratnog druga iscenu kada otac pita koliko da se plati, a pop odgovara,, koliko si ga volio",.ebem jani popove i stvaraoce, sve jednog po jednog sto je sjedio u klupama na Palama i u BL i poslije njih i ove sto su potpisali i sad povlace potpise,isti ste svi,vraticu i sto ste mi dali protezu i vase medalje i sve, popi.am sve to,i sve vas....

Name

чуј то...

25.07.2020 20:04

Рјечником оне ваше Вулићке: Ко им је крив што се нису родили кад се добија посланичка плата? Не будите смијешни, узели су пола бивше републике себи док су борци крв проливали и сад им као треба посланичка плата од прије 30 година?

Name

Re

25.07.2020 20:08

Sta ja sa neisplacenim platama radnika u ratu? Umjesto novca dobili vrecu brasna ili deterdzenta. Ko ce njima dati plate? Za 92. i 93. se ni za penzije nista ne racuna nikom.

Name

Za republika srpska

26.07.2020 08:17

Pa malo li su dobili a? Ne vuci me za jezik bolje ti je. Običan narod nije struju imao 5 godina

Name

re

26.07.2020 09:23

Pa kako da se vladika vozi u Q7.....treba to održavati....vi mislite lako je, e moj brate treba znati očenaš....

Name

Uros

25.07.2020 18:36

Gospodjo Trivic... gospodine Sarovicu i Nesicu i ostali casni politicari. Spasite demobilisane borce i ucinite nesto i za nas. Ne daj te da pridje ovaj prijedlog jer to je bruka i sramota za prave i casne stvaraoce RS koji su trunuli u rovovima.

ODGOVORITE
Name

Bobi

25.07.2020 18:38

Za sta je moj otac poginuo? Daboga vas u cevapu trazili

ODGOVORITE
Name

hercegovac

25.07.2020 18:42

Stari manipulant OBRVAN samo želi pare. Mene iskreno čudi zašto SDS u svakoj kampanji priziva jednog prevaranta, potrošenog političara, sjecikesu, čovjek sa naj nižim karakternim osobinama. I jedan takav nikogović kaže da treba pročešljati BORS! Već odavno je trebalo zabraniti starom mafijašu da učestvuje u javnom životu. Naravno još nekima koji su isti kao i on. Borci su ogorčeni i naj više zameraju SDS-u i Mirku Šarović.

ODGOVORITE
Name

Niko

25.07.2020 19:20

Ima li granica ljudskoj pohlepi????

Name

Sta i kako

25.07.2020 18:48

Ništa im ne dajte, da vas narod ne pljuje jadna vam majka. Ne izazivajte gnjev suludim idejama

ODGOVORITE
Name

Miki

25.07.2020 18:55

Mislim da su zasluzni za stvaranje R S kao i borci koji su je sačuval. Ipak su stvaraoci osnovali temelje R S

ODGOVORITE
Name

Ahaam

25.07.2020 19:31

Jedino sto takvi zasluzuju je zatvor. Ratni profiteri i tacka.

Name

ja

25.07.2020 23:42

onaj sto je osnovao sds hapsen je I mucen u zatvoru na palama a umro u sarajevu

Name

А

25.07.2020 19:09

Хахаха, па ово вам је само данас 10-ти чланак о томе. Да су нас бомбардовали 5 година умјесто што су нас представљали и заступали из РС не би толико писали.

ODGOVORITE
Name

Re

25.07.2020 20:10

Je li dobar danasnji sendvic?

Name

Zoran

26.07.2020 08:42

Ma kavi davati novac profiterima oni su sjedeli u narodnoj skupstini a mi borci ratovali a sad imamo samo 30 maraka treba nama povecati mjesecni dodatak a ne onima koji su profiteri ratni neka je sram kraisnika za takvu organizaciju

Name

Bagra

25.07.2020 19:29

Majke za poginulu djecu su na sudu dobijale 5.000 KM. kao naknadu stete.Sram vas i stid bilo,a vi trazite po 140.000 Km. Sjeme vam se zatrlo, prokletinje.

ODGOVORITE
Name

BL

25.07.2020 19:43

ovi politicari vise ne znaju ko je 'stvarao' republiku srpsku a ko je stvarao republiku srpsku.

ODGOVORITE
Name

Rodžer

25.07.2020 19:48

Stvaraoci Republike Srpske, borci, veterani, udruženje starješina i ko zna koliko još udruženja koja se vezuju za protekli rat i busaju u prsa o ''krvavim bojevima'' i zaslugama za stvaranje Republike Srpske, zapitajte se u kakvoj to Republici živimo danas. Jessmo li se borili da stvorimo prostor za kriminal, korupciju, nepotizam, poniženja ljudskog dostojanstva, što je Republika Srpska danas jeste. Ko je htio ovakvu Republiku? Ko su ustvari stvaraoci? Stvaraocima se može nazvati samo narod koji je u to vrijeme pokazao jedinstvo i svijest i koji je iznjedrio i borce i političare. Svaka čast svakome, ali mnogi se kriju iza članstva u raznim udruženjima. Bio sam u specijalnoj jedinici policije u mnogim neposrednim sukobima, a danas se policija, odnosno tadašnja milicija gotovo i ne pominje. Gospodo moja draga, mnogi nose kategoriju borca prve kategorije, a da neprijatelja nisu ni vidjeli u tokou četiri godine. U rovovima u kojima su dočekali rat tu su ga i završili, a rafal su ispaljivali sasmo za Božoć ili kada se napiju. A što se tiče političara, iskreno mislim da nam toliki nisu ni trebali, kao ni danas. Skidam kapu i odajem čast samo onima koji su živote i dijelove tijela ugradili u temelje Srpske. To su stvaraoci, a mi smo postali miši koje drugi iskorišćavaju, dezerteri, kriminalci i druge lopurde. Ustaj narode da čistimo Republiku Srpsku.

ODGOVORITE
Name

Вук са Дрине

25.07.2020 22:38

Свака част саборче мој за коментар, вероватно смо били више пута заједно на неким ратиштима, и не зна се које је од којег горе, и нека смо- опет би, била ми је част са 19 год бити уз нај боље војник ВРС. Издржи друже неправду јер Српски војник ил полицајац мора издржати све

Name

amg99

25.07.2020 20:10

Jedino što su samoprozvani stvaraoci RS uspjeli je da ujedine sav narod protiv sebe. Nadam se da će poslije današnjeg pisma i oni otići u zaborav koji su i zaslužili

ODGOVORITE
Name

Istina

25.07.2020 20:18

Proklete ale, bojite li se boga, kad obraza nemate. SRAM vas bilo!!!! Uništili ste sve. Ne trebaju srbima neprijatelji, sami sebe će uništiti.

ODGOVORITE
Name

Istina

25.07.2020 20:26

Tražite stalke za infuzije, a predlažete milione za "stvaraoce" R. S. Borci su istinski stvaraoci i djeca pog. Boraca. Sačuvaj bože prokletstva!!!!

ODGOVORITE
Name

Xep

25.07.2020 22:33

Bagra nezasita. U vrijeme korone prosili na sve strane,jer nemamo r.rezervi.Djecu SMS porukama lijecimo,a oni se rasipaju narodnim novcem kao da im je cacevina. Ko je njih poznavao ni pakao mu nece tesko pasti. Srbi nisu narod vec dijagnoza. Ovo moze samo kod nas.

Name

VRS

25.07.2020 20:51

Dobiće oni pare, u to ne sumnjamo.

ODGOVORITE
Name

Goga

25.07.2020 21:15

Ovo je podrzala i pozicija i opozicija , e sad kad su vidjeli reakciju naroda onda se kao ljigavci povlace jedni po jedni i to jos osudjuju , pa jel vi mislite da je narod slijep kod ociju e pa nije zato sto ste isti i jedni i drugi samo da vam je para a narod ko j..e.

ODGOVORITE
Name

Bl

25.07.2020 21:27

Prvo potpisete pa onda osudjujete ono sto ste potpisali, ovo nema nigdje na svijetu koga vi z....bavate isti ste i vlast i opozicija ne postoji bas nikakva razlika.

ODGOVORITE
Name

Obican covjek

25.07.2020 21:44

Zasto niste otisli u rovove,pa da dobijete ovo bogatsvo koje su dobili i dobijaju borci,koji su prokrstarili po raznim vukojebinama i rupama,ostavljajuci svoje zivote i kosti po cijeloj teritoriji,da bi vi mogli da pljackate i bogatite se,fujj

ODGOVORITE
Name

Komentar

25.07.2020 21:46

Momcilo Krajisnik to sam moze isplatiti iz svog dzepa,kolko je para uzeo od ovog naroda.

ODGOVORITE
Name

Чобан баш ме брига

25.07.2020 22:14

Е мој народе до кад ће те бити овце за шишање, то што је ДНС повукао свој потпис за новчану надокнаду од скромних 140 000 марака за "ствараоце Републике Српске" јер они су стварали али за себе и своје породице:бензинске пумпе, шлепере ронхила, експорт - импорт предузећа Караџић имао у неколико општина, онда продали општине непријатељу а лову из тих општина покупили пред пад, обрван Крајишник радио с нашом шумом- издао Сарајевске Србе кад се цртала граница федерације тражећи да његова кућа остане у Српској нудећи Српске куће федерацији, све је то тактика пред изборе а кад народ премунта ДНС, Демос, социјалисти, њевичари, фашисти, напредне Српске, Уједињене Српске, Српске куће, жути, зелени, либерални, грађански итд( сви ће заједно са овим што владају 15 год) изгласати опет исто да паре подјеле, можда ће тад бити по 140 000 ал еура, Како сам обавештен већ се нуди отпис струје гласачима ових набројаних за сигуран глас, отпис воде, донација покрадених и буђавих дрва, ЗАТО НАРОДЕ ОВЦЕ НЕ ВЈЕРУЈТЕ НИ ЈЕДНИМ, ВЕЋ ИЗАЂИТЕ МАСОВНО НА ИЗБОРЕ И ИЗАБЕРИТЕ НЕКЕ НОВЕ ПА НЕК СУ И ЛОШИ, ОД ОВИХ ЛОШИЈИ НЕ МОГУ БИТИ, ( у противном после шишања, огулиће вам и кожу, вуна ће бар некад нараст а ваша кожа неће, и не пристаје да вам неко да 50,100, 200,марака да гласате за њих.

ODGOVORITE
Name

Pop jovica

25.07.2020 23:02

Čuj samo naziva *stvaraoci* pojedinci su umislili da su bogovi!!! Za vrijeme rata je naš narod krvario i gladovao! Krajišnik je sve bliže udruženju preletača a ne tamo nekih stvaralaca!

ODGOVORITE
Name

VRS

26.07.2020 01:19

Znate li koliko vam je dosta? Pošto vam više ne može u novčanike stati, jedite pare, gurajte u usta, prisjelo vam dabogda! Nećete ih u grob nositi, bagro nezasita!

ODGOVORITE
Name

Sve je laž

26.07.2020 04:05

ONI ĆE NOVAC DOBITI, U TO BUDITE SIGURNI. O TOME ODLUČUJE KIM DŽONG UN A NE BORCI. KIM DŽONG IMA NA RASPOLAGANJU BUDŽET RS, FONDOVE, ELEKTROPRIVREDU, ŠUME I DIJELI NAŠ NOVAC KAKO MU SE ČEFNE. ŽIVI BILI PA VIDJELI.

ODGOVORITE
Name

Apolo 11

26.07.2020 04:45

Gledam RTRS jutarnji i milicija sa starim Fijat Puntom,a naše rasipnike pomažu. bože dragi daj Srbiji oči.

ODGOVORITE
Name

Milun

26.07.2020 05:56

Taj novac treba podijeliti građanima kao što je Vučić uradio u Srbiji, da se mogu kupiti lijekovi, maske, rukavice,kao i životne namirnice.

ODGOVORITE
Name

Acim

26.07.2020 06:33

Ama ne budite naivni .Ovo je rezija platio Milorad Momcila da Momcilao trazi pare sada se svi bune Nesic povlaci potpis incijativa nece proci . A sve je to rezija jer se Momcilo veze za sds a sds se na stvaranje srpske poziva . Cilj je da se sds pred izbore ogadi narodu i da narod kaze snsd je naj bolji jeste da malo kradu sator respiratori i tako ali vidi Momcila starog lopova .I da glasaci daju glas Miloradu pod izgovorom kakav je da je boljeg nemamo .Sve je ovo smisljeno nece oni nista dobiti osim Momcila za ovu glavnu ulogu u ovoj drami .Ovo je samo moje vidjenje stvari i moje licno misljenje .

ODGOVORITE
Name

Xxl

26.07.2020 06:47

Traže retroaktivnu isplatu minulog rada,bez evidencije,koliko ih je,kao da se nisu tada naplatili.

ODGOVORITE
Name

Direkt

26.07.2020 07:28

Sama ideja kao takva nije loša, dok iznos sa kojim se išlo i broj ljudi koji bi bio obuhvaćen tom mjerom, to je bilo blago rečeno sumanuto. 150 miliona KM za 100 ljudi dovoljno govori za sebe. To je milion i po KM po "Stvaraocu"!

ODGOVORITE
Name

Uuaaaa

26.07.2020 07:42

Zar sad u ovakvim teškim momentima za sve gradjane i narod neko se sjetio kako da pojedinci izvuku pare za sebe. Ovo stvarno nema nigdje na svijetu. Ljudi ostaju bez posla masovno a pojedini samo grabe grabe. Šta je za njih narod?? Ocito ništa

ODGOVORITE
Name

Janko

26.07.2020 07:43

Kada bi ovi politički lideri počeli da pričaju o sopstvenom kriminalu i privilegijama i zloupotrebe položaja i uticaja, bilo bi mnogo bolje. Braco borci ,ovi ljudi koji su za vrijeme rata bili u Narodnoj skupštini i vladi Republike Srpske nisu na vlasti od kraja devedesetih godina. Od tada je prošlo preko dvadeset godina. Zašto vam ovi sadašnji politički lideri i poslanici ne daju odgovarajući tretman i status. Oni su vas gurnuli u bijedu i marginu društva. Nisu vam to uradili ovi koji se nazivaju stvaraoci Republike Srpske. Oni jesu učestvovali u stvaranju Republike Srpske i nisu bili jedini, a to je ozvaniceno dejtonskim mirovnim sporazumom, ali zato nisu bili grobari Republike Srpske. To što će ova inicijativa propasti, vama neće biti bolje. Bilo bi pametnije da ovu inicijativu u principu podrzite, a koliko treba da iznosi ta nadoknada o tome treba pričati, a nakon toga da se zajednički izborimo i za vaš zasluženi položaj. A sto se tice sadašnjih političkih lidera i poslanika, neka se oni pozabave prvo sa sopstvenom privilegijama kriminalom.

ODGOVORITE
Name

TEŠKO NAMA

26.07.2020 08:02

Oni ako su očekivali da će to tako proći onda nisu normalni. Boračka organizacija je još jedina ostala koja im može ozbiljnije izaći na crtu. Sad gledaju kako i njih da podjele. Borci kad bi se ujedinili i bili složni ostvarili bi sve ono što im pripada. Imate onog lika Vukotića što ih je prozivao u parku sad mu dali funkciju i on zanijemio. Stara poznata priča.

ODGOVORITE
Name

Jel' ovo normalno ?

26.07.2020 08:22

"U saopštenju Asocijacije, nisu pošteđeni ni borci. Kažu kako tvrdnja da su borci stvorili Republiku Srpsku - nije tačna i da borci treba da pročešljaju svoje redove".

ODGOVORITE
Name

Biljana

26.07.2020 08:24

Koji je to lisac, hoćel ikad taj zakon o porijeklu imovine ugledati svjetlost dana, prvi ću podnijeti zahtjev da mu se ispita svo porijeklo od Maja 92 do danas. Pa da vidimo ko kome duguje.

ODGOVORITE
Name

Nije Niko lud

26.07.2020 08:26

Dodik kao glavna ZVONARA, pokušava pred izbore omanuti javnost svojim glupim idejama, savezima i udruženjima obećanjima i lažima privući pažnju o nekakvoj brizi za nečim a svi znana da se Dodik samo brine za sebe i svoje lične interese . Samo se treba upitati kolko je Dodik tu dobar j smislu postotka . Narod plaća

ODGOVORITE
Name

Borac VRS

26.07.2020 08:26

Svi na izbore i izabrati totalno nove ljude, samo je to način da ove sklonimo za vijek vijekova..

ODGOVORITE
Name

Boris

26.07.2020 08:46

Dozvao se narod pameti jer je shvatio kakvi loši i pokvareni političari ga vode u zadnjih 30 godina

ODGOVORITE
Name

Go

26.07.2020 10:06

Sta su dobili borci,sta su dobili radnici,koji su radili za vrijeme rata?Dali su samo"staraoci prvog saziva",zasluzni za mir i dali oni,trebaju hljeba i lijekove ili i sav ostali narod?

ODGOVORITE
Name

STVARAOCI

26.07.2020 10:45

KRAIŠNIK LOPOV, BILJANA HUMANITARAC, DODIK RUŠILAC. SRAM VAS BILO TO ĆE SRBIJA DA VAM PLATI. VUČIĆU DOSTA DOLASKA I TVOJIH ZADUŽBINA. DOSTA VIŠE TVOJE BRIGE O SRBIMA PREKO DRINE. DODIK TI SAVJETNIK NIKO NEBI TREBAO DA TI UĐE U VLADU DOK SE JAVNO NE ODREKNEŠ DODIKA, OBJAVIŠ KOLIKI POREZ PLAĆA, KOLIKO SE UGRADIO PREKO TEBE ZA RADOVE INTEGRALA.

Name

Vh

27.07.2020 02:54

Sta je sa asocijacijama boraca,invalida,nezaposlenim (bas zbog njihove politike),siromasnih ili niko nije nista ucino za RS,osim stvaraoca?

ODGOVORITE