Počinje snimanje filma o Tomi Zdravkoviću a evo ko će igrati glavne uloge!

Nakon više od godinu dana priprema na scenariju i velikoj pažnji koja je posvećena prilikom izbora glumaca, ovog vikenda počinje snimanje filma o najvećem boemu među pevačima narodne muzike – Tomi Zdravkoviću.

Zabava 24.07.2020 | 16:53
Počinje snimanje filma o Tomi Zdravkoviću a evo ko će igrati glavne uloge!

Producenti Željko Joksimović i Dragan Bjelogrlić odlučili su da glavnu ulogu povere glumcu Milanu Mariću, dok ćemo uz njega u ulozi Silvane Armenulić gledati Tamaru Dragičević. Scenario za ovaj romantični biografski film potpisuju Nikola Pejaković i Dragan Bjelogrlić, a režija je poverena iskusnom Zoranu Lisincu koji je poslednjih desetak godina proveo radeći u SAD.

U ostalim ulogama u ovom projektu videćemo i Petra Benčinu, Andriju Kuzmanovića, Mirjanu Karanović, Slobodana Bodu Ninkovića, Marka Janketića, Ivana Zekića, kao i mnoge druge.

 Tomu Zdravkovića su zvali "pesnik tuge". Pevao je iz duše, i za dušu. Voleli su ga svi. I oni koji ne slušaju narodnu muziku, voleli su i slušali Tomu. I danas, 30 godina posle njegove smrti, njegove pesme se slušaju i poručuju po kafanama. Pevaju ih i poručuju i oni koji ne znaju ko je bio Toma. O njemu i njegovom životu napisano je nekoliko knjiga, podignuta su mu dva spomenika, a sada se sprema i film. Na pitanje 'zašto' pokušaćemo da damo odgovor ovim projektom - izjavio je Dragan Bjelogrić uoči početka snimanja.

Izvor: Alo.rs Foto: Aleksandar Letić

Komentari / 0

Ostavite komentar