Virtuelna venčanja biće hit u budućnosti!

Par iz Hjustona, Šeril i Najt Santi verili su se u septembru 2019. godine. Planirali su raskošno venčanje za februar 2020. godine, na Dan zaljubljenih i slavlje za 300 zvanica. A onda se pojavila pandemija koronavirusa koja je „zaustavila“ svet i mnogima promenila planove.

Zanimljivosti 19.07.2020 | 20:17
Virtuelna venčanja biće hit u budućnosti!

Razmišljali su da svoje venčanje odlože za narednu godinu. "U početku sam hteo da sačekam 2021. godinu, ali bio sam siguran u svoju odluku i više nisam video smisao čekanja", rekao je Najt. Tada je Šeril dobila poruku od majke o hotelu u Hjustonu koji organizuje virtuelna venčanja.

Iako je par obišao luksuzni hotel pre Kovida, dva dana kasnije došli su da vide prostor za virtuelno venčanje. Jedan pogled umirio je njihovu odluku.

„To mi je ličilo na neku vrstu bajke, jer kada razmišljam o venčanju, pomislim na tu vrstu ambijenta", rekao je Najt.

Pošto je budućnost koronavirusa neizvesna, ljudi više ne čekaju da virus prođe, već se okreću mikro venčanjima koja nisu novost. Pametni hoteli su dodali virtuelnu komponentu kako bi omogućili porodici i prijateljima iz blizine i daleka da prisustvuju zabavi.

U Njujorku, na Petoj aveniji, nedavno je predstavljen "The Essential Langham Wedding", paket koji sadrži sobu za do 25 zvanica, službenika, dvočasovno fotografisanje, šampanjac, tortu, noć u hotelu, telekonferencijske usluge za virtuelne goste.

„Šta bismo mogli učiniti da se prilagodimo vremenu i budemo spremni za pandemiju, ali istovremeno da omogućimo ljudima da proslave ovaj životni događaj? ", pitao se menadžer hotela. 

"The Post Oak" - soba za venčanja sa belom tkaninom koja kaskadno pada sa plafona i dva buketa veštačkih belih orhideja i hortenzija koji stoje pored oltara. Kamere su bile strateški postavljene kako bi snimile sve, od razmene zaveta do zdravice šampanjcem govorima sa svadbene zabave do mladenaca koji seku tortu (torta i balončić bili su uključeni u paket). Svatovi su se družili sa različitih lokacija ispijajući koktele i različita pića, gledajući u svoje ekrane, a u pauzama mladenci su im delili fotografije koje je skenirao fotograf. 

 

Iako virtualni svatovi nisu mogli lično da budu na venčanju, poslali su mladencima svoje dobre želje u Lajv- četu.

Paket za virtualno venčanje košta oko 3.000 dolara, uključuje i noć u najboljem apartmanu hotela sa doručkom posluženim u sobi mladenaca.

„Tokom nesigurnog vremena, još uvek smo u stanju da delimo ljubav jedni sa drugima, a da ih izložimo riziku tokom čitave pandemije", rekla je Šeril.

Internet usluga sklapanja braka uvedena je i u UAE u aprilu mesecu. Napravljena je internet stranica koju je otvorilo Ministarstvo pravosuđa na koju parovi šalju dokumenta da bi zakazali venčanje onlajn.

Izvor: RTS

Komentari / 0

Ostavite komentar