M:tel za FS BIH za Premijer ligu izdvojio 22 mil. KM

M:tel ponudom od 22 miliona KM postao novi sponzor NS BiH za Premijer ligu i reprezentaciju.

Fudbal 18.07.2020 | 07:21
M:tel za FS BIH za Premijer ligu izdvojio 22 mil. KM

Telekomunikacijska kompanija M:tel novi je sponzor Fudbalskog saveza BiH za Premijer ligu i reprezentaciju.

Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH je donio preliminarnu odluku o novom generalnom sponzoru tako da je ostalo samo da se utvrde detalji ugovora kako bi on postao i zvaničan.

Prethodnih osam godina generalni sponzor najjačeg fudbalskog takmičanja u BiH bio je BH Telecom, no nakon što im je istekao ugovor s Fudbalskim savezom BiH krovna kuća bh. fudbala prihvatila je, kako saznaje portal Klix.ba, M:telovu finansijsku najjaču ponudu i oni će u narednim godinama biti generalni sponzor lige.

Ponude su na adresu Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine poslala tri ponuđača - M:tel, BH Telecom i United Media, a finansijski najbolja ponuda bila je upravo ona M:telova, što je ujedno i glavni razlog zbog kojeg je FS BiH odabrao ovu kompaniju.

Kako saznajemo, M:tel je poslao ponudu tešku čak 22 miliona KM, drugu najbolju ponudu poslao je BH Telecom i ona je bila vrijedna 8,6 miliona KM, a najslabiju ponudu poslali su iz United Medije - 7 miliona KM.

Novom generalnom sponzoru svakako da će se najviše obradovati bh. klubovi, koji su prodaju TV prava više puta isticali kao najveći problem finansiranja, a utakmice će se moći gledati na kanalima Arene Sport.

Podsjećamo, Premijer liga BiH počinje 1. augusta, a titulu će braniti FK Sarajevo.

(BN/Klix Foto: Damir Hajdarbašić, Reprezentacija.ba) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Minhauzen

18.07.2020 07:54

Donirajte skolama i siromasnij djeci racunarsku opremu za skolsku nastavu na daljinu, bezdusni lopovi .smanjite cijene interneta , poklonite pretplatu gdje djeca ne mogu da priuste sebi istu .kakav fudbal u ovo vrijrme ..

ODGOVORITE
Name

Skeptik

18.07.2020 09:02

S tim parama ste mogli pomoći liječenju svih teško bolesnih osoba, djece i odraslih, koji javno traže pomoć. Apsolutno svih!

ODGOVORITE