Koliko je Đoković bio zahtjevan, šta je jeo...

"Zdravo, ja sam Novak", rekao je trenutno najbolji teniser svijeta menadžementu i osoblju hotela Pino Nature na Trebeviću u trenutku kada je zvanično postao njihov gost. Kažu da je jednostavan, normalan i opušten, nasmijan i susretljiv u svakom trenutku, pa su samim tim i utisci nakon njegovog odlaska još snažniji.

Tenis 15.07.2020 | 17:24
Koliko je Đoković bio zahtjevan, šta je jeo...

Novak Đoković, trenutno prvi teniser svijeta i jedan od najboljih igrača svih vremena, protekla tri dana proveo je u Bosni i Hercegovini, a nakon dolaska u Sarajevo, što mu je ujedno i prvi put da boravi u glavnom gradu naše države, slobodno vrijeme iskoristio je da posjeti piramide u Visokom i obiđe Jahorinu.

U samom hotelu oduševljeni su njegovim ponašanjem i stavom koji je tokom protekla tri dana pokazao, a najviše simpatija pokupio je upravo svojim jednostavnim pristupom ljudima pokazavši tako da je, iako je jedan od najpoznatijih sportaša svijeta, čvrsto na zemlji.

"Novak je od početka bio divan prema svima, uvijek je razgovarao s osmijehom i nijednog trenutka, iako smo mi bili svjesni toga, nije se mogao steći utisak da je riječ o svjetskoj ličnosti i jednom od najpoznatijih sportaša današnjice. Nije bio zahtjevan i bila je velika čast na taj jednostavan način raditi s takvim profesionalcem", rekli su nam članovi osoblja hotela nakon njegovog odlaska dodavši kako su, kada je stigla informacija da dolazi Novak Đoković, brojne kolege tražile zamjenu smjena, jer su imali želju vidjeti i upoznati srbijanskog igrača.

Ističu kako je iza sebe ostavio izuzetno uredan apartman, a kada je najavio svoj dolazak u Sarajevo, prvobitno je rezervisao tri hotelske sobe bez ikakvih dodatnih zahtjeva. Na izričit zahtjev menadženta hotela, boravio je u luksuznom apartmanu s pogledom na ljepote Trebevića.

Što se tiče ishrane, iz hotela su nam otkrili da Novak također nije bio previše zahtjevan po tom pitanju, iako je od ranije poznato da srbijanski teniser ima vegansku prehranu.

"Znali smo da je riječ o profesionalnom sportašu i čovjeku koji ima svoj način prehrane, no u dogovoru s njim shvatili smo da ni po tom pitanju nije previše zahtjevan i bilo je vrlo jednostavno ispoštovati ono što on želi. On je, iako su to naše kolege također istakle, vrlo jednostavan i normalan čovjek, prema svima je pokazao maksimalno poštovanje i zaista nam je bila čast uslužiti jednu takvu ličnost", rekli su nam iz kuhinje hotela Pino Nature.

Na kraju je, pored srdačnog pozdrava i zahvalnice na gostoprimstvu, svim zainteresovanim pružio priliku da se fotografišu s njim te je onima koji su to željeli dao i autogram.

Nažalost, Novak Đoković je tokom boravka u glavnom gradu BiH bio vrlo jasan po pitanju medijskih izjava rekavši kako se neće nikako oglašavati i da je u našu državu došao isključivo na odmor, a iako su ga novinari pratili gotovo u stopu i često tražili priliku da otkriju barem djelić iskustva koji nosi sa sobom, na kraju su svi ostali uskraćeni što se tog dijela tiče.

Iz hotela na kraju ističu da su informaciju o dolasku Novaka Đokovića u Sarajevo držali u potpunoj tajnosti, ali da je očito bilo teško sakriti da informacija ne procuri s obzirom da se najbolji teniser svijeta nije sakrivao.

Za najboljeg tenisera svijeta dolazak u BiH je prva posjeta nekoj državi nakon što se izliječio od korona virusa, a podsjećamo, on je u glavnom gradu BiH trebao igrati egzibicioni meč protiv najboljeg bh. tenisera Damira Džumhura u sklopu posljednje etape Adria Toura, no zbog pojave virusa među teniserima ovaj meč je otkazan.

(Klix Foto: Top portal)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Yt

15.07.2020 19:13

Jel bio s Dodikom

ODGOVORITE
Name

Boki

15.07.2020 21:28

Dodo je ostavio sve svoje aktivnosti i sa novm helikopterom vlade RS doleteo da se pozdravi sa Noletom.Dodo je iz Banja Luke sa sobom poveo novinare da to sve zabeleze.