Muškarac umro nakon što je bio na "korona-partiju"

Tridesetgodišnji Teksašanin preminuo je od korona virusa nakon što je bio gost na "Covid-19 zabavi" koju je organizovala zaražena osoba, objavili su doktori ukazujući na rizik koji bolest predstavlja za mlade ljude.

Svijet 13.07.2020 | 08:33
Muškarac umro nakon što je bio na "korona-partiju"

Jane Appleby iz metodističke bolnice u San Antoniju kazala je kako je mladi muškarac vjerovao da je virus izmišljotina uprkos tome što je u SAD-u odnio više od 135.000 života. 

"Nekome se dijagnostikovan virus i potom organizovana zabavu kako bi vidio može li pobijediti bolest", kazala je Appleby u nedjelju.

"Jedna od najtužnijih stvari koje je rekao medicinskoj sestri bila je: Znate, mislim da sam pogriješio. Mislio je da je bolest izmišljotina. Mislio je da je mlad i nepobjediv i da ga bolest neće pogoditi", rekla je. 

Appleby je kazala kako mladi često ne shvate koliko su bolesni.

"Ne izgledaju jako bolesni, no kad provjerite nivo njihog kisikeonikau krvi i laboratorijske testove mnogo su bolesniji", kazala je pozivajući ljude da ozbiljno shvate rizike.

(Hina)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Igor

13.07.2020 09:47

Amerikanci su veoma inteligentni, tako da je ovo vise postalo normalno kao i teorija da je zemlja ravna.

ODGOVORITE
Name

Milijana

13.07.2020 10:12

Još jedan nevjerni Toma.

ODGOVORITE
Name

Andric

13.07.2020 15:30

Milijana,de malo glavu na promaju da se razbistri.Tekst je otprilike takav da bi djeca u petom osnovne povjerovala,a oni u sestom ne vjerujem...