Hrvatska pooštrila mjere za ulazak građanima Srbije

Hrvatska Vlada pooštrila je mjere u borbi protiv virusa korona i odlučila da građani Srbije koji putuju u tu zemlju moraju da imaju negativan test na virus korona ili moraju da idu u dvonedjeljni karantin.

Region 11.07.2020 | 18:15
Hrvatska pooštrila mjere za ulazak građanima Srbije

U odluci, koju je prenio zvanični portal koronavirus.hr, stoji da je Srbima potreban negativan test na virus korona ne stariji od 48 časova ili, po ulasku u Hrvatsku, moraju da provedu 14 dana u karantinu, prenosi Tanjug.

Ova odluka ne važi za državljane EU, Šengenskog sporazuma i država pridruženih ovom sporazumu.

Do danas se u Hrvatsku moglo ući sa odštampanom potvrdom o rezervaciji smještaja i popunjenim obrascem "Entercroatia".

Ograničenje i dalje ne važi za zdravstvene radnike i istraživače, prevoznike i putnike u tranzitu.

(Sputnjik)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

posteno

11.07.2020 16:37

Normalno bitno je da tranzit nije zatvoren

ODGOVORITE
Name

Re Sputnjiku

11.07.2020 20:22

Posto ste vec u sluzbi sirenja mrznje medju Srbima i Hrvatima potrudite se bar da to radite smisleno. Na kraju ste obavezni navesti da je tranzit kroz Hrvatsku ili ti Srbiju dozvoljen. Mrs u onu svoju divljacku drzavu pa tamo pravite bum vijesti

Name

Hhjj

11.07.2020 17:36

I oni bezveze uvode mjere. Narod im se zarazi u noćnim klubovima, svadbama, drugim proslavama a oni zatvaraju granice. Ako to stvarno postoji onda mora biti u svakoj zemlji a ne samo kod nas i u Srbiji. Imali smo najrigoroznije mjere i vidi stanja. Ekonomija u kolapsu, a korona se širi.

ODGOVORITE
Name

Misko

11.07.2020 22:26

Ja nebih generalno gradjane Srbije primio u svoju drzavu. Vidi se kakva je to drzava: losa politika, los narod, losa nacija. Pozdrav od srbina iz bosne. Samo bih jos nesta zamolio: Nemojate nas srbe iz Bosne stavljati u isti lonac sa srbijancima. Mi smo svasvim drugi narod, druga nacija sa drugim mentalitetom.

ODGOVORITE