Хрватска пооштрила мјере за улазак грађанима Србије

Хрватска Влада пооштрила је мјере у борби против вируса корона и одлучила да грађани Србије који путују у ту земљу морају да имају негативан тест на вирус корона или морају да иду у двонедјељни карантин.

Регион 11.07.2020 | 18:15
Хрватска пооштрила мјере за улазак грађанима Србије

У одлуци, коју је пренио званични портал коронавирус.хр, стоји да је Србима потребан негативан тест на вирус корона не старији од 48 часова или, по уласку у Хрватску, морају да проведу 14 дана у карантину, преноси Тањуг.

Ова одлука не важи за држављане ЕУ, Шенгенског споразума и држава придружених овом споразуму.

До данас се у Хрватску могло ући са одштампаном потврдом о резервацији смјештаја и попуњеним обрасцем "Ентерцроатиа".

Ограничење и даље не важи за здравствене раднике и истраживаче, превознике и путнике у транзиту.

(Спутњик)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

постено

11.07.2020 16:37

Нормално битно је да транзит није затворен

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Спутњику

11.07.2020 20:22

Посто сте вец у слузби сирења мрзње медју Србима и Хрватима потрудите се бар да то радите смислено. На крају сте обавезни навести да је транзит кроз Хрватску или ти Србију дозвољен. Мрс у ону своју дивљацку дрзаву па тамо правите бум вијести

Name

Ххјј

11.07.2020 17:36

И они безвезе уводе мјере. Народ им се зарази у ноћним клубовима, свадбама, другим прославама а они затварају границе. Ако то стварно постоји онда мора бити у свакој земљи а не само код нас и у Србији. Имали смо најригорозније мјере и види стања. Економија у колапсу, а корона се шири.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миско

11.07.2020 22:26

Ја небих генерално градјане Србије примио у своју дрзаву. Види се каква је то дрзава: лоса политика, лос народ, лоса нација. Поздрав од србина из босне. Само бих јос неста замолио: Немојате нас србе из Босне стављати у исти лонац са србијанцима. Ми смо свасвим други народ, друга нација са другим менталитетом.

ОДГОВОРИТЕ