Tači najavio da putuje u Hag na razgovor

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači, najavio je danas da će u ponedeljak otputovati u Hag na razgovor sa Specijalizovanim tužilaštvom.

Region 08.07.2020 | 20:20
Tači najavio da putuje u Hag na razgovor

To Tužilaštvo je 24. juna objavilo da je protiv njega podiglo optužnicu za ratni zločin.

"Dozvolite da podelim sa vama vest da ću u ponedeljak otputovati u Hag kao gost Specijalnog tužilaštva na razgovor”, poručio je Tači građanima Kosova u objavi na Fejsbuku.

"Građansko jedinstvo, međuetnički suživot, institucionalna stabilnost i poverenje u institucije od suštinskog su značaja za Kosovo da ostvari svoju viziju članstva u NATO, EU i održavanju večnog prijateljstva sa Sjedinjenim Američkim Državama", naveo je Tači.

Specijalno tužilaštvo u Hagu podnelo je optužnicu u 10 tačaka, kojom se Hašim Tači, Kadri Veselji i druge osobe terete za niz zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ubistvo, prisilno nestajanje, progon i mučenje.

U optužnici se navodi da Hačim Tači, Kadri Veselji i drugi osumnjičeni nose krivičnu odgovornost za skoro 100 ubistava.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Bonn Yach

08.07.2020 21:15

Ovo jos jednom pokazuje kakva nakaradna institucija je sud u Hagu, i ko i za koga ga je formirao. Sramota.

ODGOVORITE
Name

Borsalino

09.07.2020 06:42

Čuj ovo, on putuje u Hag kao gost na poziv tužioca. Ovakvu izjavu još nisam čuo. To je vjerovatno pozvan na bal u čast zločina koje je počinio.

Name

Aco

09.07.2020 12:26

Zasto da ne.Ako bude kriv zatvorit ce ga ,sto bi u ovom slucaju najvise volio,ako ne onda je slobodan covjek i nema vise niko pravo svoje frustacije da istresa na nekome i da kaznjava i zatvara bez dokaza i cinjenica koje su validne.