Тачи најавио да путује у Хаг на разговор

Председник привремених приштинских институција Хашим Тачи, најавио је данас да ће у понедељак отпутовати у Хаг на разговор са Специјализованим тужилаштвом.

Регион 08.07.2020 | 20:20
Тачи најавио да путује у Хаг на разговор

То Тужилаштво је 24. јуна објавило да је против њега подигло оптужницу за ратни злочин.

"Дозволите да поделим са вама вест да ћу у понедељак отпутовати у Хаг као гост Специјалног тужилаштва на разговор”, поручио је Тачи грађанима Косова у објави на Фејсбуку.

"Грађанско јединство, међуетнички суживот, институционална стабилност и поверење у институције од суштинског су значаја за Косово да оствари своју визију чланства у НАТО, ЕУ и одржавању вечног пријатељства са Сједињеним Америчким Државама", навео је Тачи.

Специјално тужилаштво у Хагу поднело је оптужницу у 10 тачака, којом се Хашим Тачи, Кадри Весељи и друге особе терете за низ злочина против човечности и ратних злочина, укључујући убиство, присилно нестајање, прогон и мучење.

У оптужници се наводи да Хачим Тачи, Кадри Весељи и други осумњичени носе кривичну одговорност за скоро 100 убистава.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Бонн Yацх

08.07.2020 19:15

Ово јос једном показује каква накарадна институција је суд у Хагу, и ко и за кога га је формирао. Срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борсалино

09.07.2020 04:42

Чуј ово, он путује у Хаг као гост на позив тужиоца. Овакву изјаву још нисам чуо. То је вјероватно позван на бал у част злочина које је починио.

Name

Ацо

09.07.2020 10:26

Засто да не.Ако буде крив затворит це га ,сто би у овом слуцају највисе волио,ако не онда је слободан цовјек и нема висе нико право своје фрустације да истреса на некоме и да казњава и затвара без доказа и цињеница које су валидне.