Zbog zabrane ulaska u Crnu Goru pevači gube ogroman novac!

Nekada je Crnogorsko primorje bilo glavno stecište estradnjacima, koji su po celo leto tamo imali nastupe u brojnim diskotekama i klubovima.

Zabava 06.07.2020 | 13:18
Zbog zabrane ulaska u Crnu Goru pevači gube ogroman novac!

Tokom sezone najviše su bili traženi pevači poput Cece Ražnatović, nove i stare zvezde "Granda", Saša i Dejan MatićBoban RajovićAca LukasDara Bubamara i mnogi drugi. Posle više od dve decenije biće ovo prva sezona koja će proći bez muzičara iz Srbije, kojima je, kao i ostalim našim državljanima, zabranjen ulazak u tu državu.

Doduše, sezona nastupa ni prošle godine nije bila na zavidnom nivou jer su tamošnje vlasti odlučile da sruše najveće klubove na samoj obali mora, poput "Trokadera", "Parisa", "Ambinetea", "Rafaela", "Malteza", Majmija" i još 14 ugostiteljskih objekata u kojima su tokom jula, avgusta i septembra uglavnom nastupali pevači iz Srbije. Ali, i pored toga, većina naših zvezda je 2019. gostovala u Crnoj Gori, održavajući nastupe na otvorenom i u objektima koji su bili udaljeni od mora.

Prema rečima našeg sagovornika, inače poznatog estradnog menadžera, većina pevača je već u problemu zbog nedostatka novca i gubitak letnje sezone samo će im otežati stvari.

- Malo je onih koji mogu da kažu da su bezbrižni i da imaju ušteđevinu, a čak ni oni neće moći još dugo da izdrže ovu situaciju. Estrada je na kolenima! Najviše gube oni koji su najviše zarađivali, poput Cece, Lukasa i Matića, a oni koji su uzimali male honorare već su počeli da nastupaju po klubovima u unutrašnjosti Srbije. Ako propadne letnja sezona na primorju, a sve izgleda da hoće, šteta će biti nemerljiva - kaže naš sagovornik, insistirajući da mu ne pominjemo ime, i dodaje:

 Na primer, Ceca je za jedan nastup u primorskim klubovima uzimala do 25.000 evra, a obično je imala po sedam ili deset tezgi tokom leta. Znači, ona će ove godine izgubiti 200.000 evra. Lukas sigurno gubi 150.000 evra jer je on bio jedan od najangažovanijih u Crnoj Gori, a tu je negde i Saša Matić. Koliko znam, i Dara Bubamara je često odlazila da peva na primorje, ali njene cene su niže, ona je možda zarađivala do 50.000 po sezoni - smatra on.

Izvor: Kurir.rs Foto:printscreen

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Mirkan

06.07.2020 14:20

Baš velika šteta a pogotovo za Cecu.Porodica se proširila a ona sama radi.

ODGOVORITE
Name

Boze

06.07.2020 15:22

Zaradjuju toliki novac vec godinama i sada nemaju vec kukaju.Sta treba da kaze osoba poput mene zivim na selu,svi u kuci ostali bez posla u toku korone.Jedemo ono sto na njivi proizvedemo.Pa opet se zivi.NE! Treba nositi krpice i torbice od po nekoliko hilljada evra.Voziti,jesti i piti najskuplje.Nedao Bog da neko dva puta obuce istu garderobu ili obuje iste cipele.Uopste mi ih nije zao.Ko ih zasto je..

Name

zakon

07.07.2020 00:08

bas mih je zao stace pogotovo babu cecu

ODGOVORITE