Kako Tramp razgovara sa svjetskim liderima

Poznati novinar Carl Bernstein otkrio je nevjerovatne detalje razgovora Trampa sa drugim svjetskim liderima, a priču je u ponedjeljak objavio CNN.

Svijet 30.06.2020 | 20:43
Kako Tramp razgovara sa svjetskim liderima

Slavni novinar Carl Bernstein, koji je svojevremeno radio na otkrivanju Watergate skandala, objavio je nevjerovatne detalje sadržaja poziva između Donalda Trampa i drugih svjetskih lidera. CNN je priču objavio u ponedjeljak, a Bernstein je informacije dobio od izvora bliskih Trampu, koji su mu otkrili detalje o desetinama poziva.

Bernsteinovi izvori tvrde kako se Tramp tokom poziva sa Putinom redovno dodvorava ruskom predsjedniku, jer mu je, navodno, jako stalo do njegovog mišljenja. Američki predsjednik navodno tokom poziva s liderima drugih zemalja veliki akcent stavlja na vlastito bogatstvo, koje pokušava istaknuti svakom prilikom. Bernstein je otkrio i kako Tramp voli vrijeđati svoje prethodnike na položaju predsjednika i nazivati ih "imbecilima", a da ih naročito kritikuje tokom razgovora sa Putinom.

Njegovi pozivi sa ženskim poglavarima zemalja naročito su problematični, tvrdi Bernstein, pa je Tramp, navodno, Angeli Merkel tokom poziva rekao da je glupa i agresivna, a Terezi Mej kako je "slaba kukavica". 

Prestolonasljedniku Mohammedu bin Salmanu redovno se hvali o svom bogatstvu i uspjesima koje je postigao kao predsjednik, a pozive, navodno, obavlja "iz vedra neba", a da nikome nije poznato da će se oni odviti. Sa Makronom je vodio naročito žustre rasprave, tvrdi Berinstein, jer ga je lider Francuske više puta pokušao nagovoriti da promijeni svoju politiku prema Iranu i klimatskim promjenama. 

(SB) 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Brko

30.06.2020 19:23

CNN izvor, najveci gadovi od novinara na planeti...

ODGOVORITE
Name

Приједор

30.06.2020 19:53

Трампа можемо да волимо или не али то је предсједник Америке који није започео ни један рат. Који је изјавио да ср Америка повлачи из сукоба и да неће випе да будр свјетски полицајац. Можемо набрајати доста али камо среће да су и други овакви били. Данас би планета била љепше мјесто за живот.

ODGOVORITE
Name

Prijedor ll

30.06.2020 20:33

U pravu si skroz,nek takav ostane,poz!

Name

palestina?

30.06.2020 23:23

dobro jutro prijatelju, u kojem svijetu zivis????

Name

Re palestina?

02.07.2020 07:33

"Dosli ljudi raditi kod gazde na njivi. Tokom dorucka pita gazda ko ce najveci komad hljeba. Javlja se jedan: 'Ja cu'. Na pitanje ko ce najvecu kasiku javlja se isti. Ko ce najveci komad mesa, opet on. Na pocetku rada gazda pita ko ce najvecu motiku. Niko se ne javlja a onda ce ti 'dezurni krivac': 'Pa javljajte se i vi ljudi, ne mogu ja sve sam!'"

Name

M

01.07.2020 04:58

Ha, ha,....CNN, poznati i ugledni lažovi.

ODGOVORITE
Name

CNN,su

01.07.2020 18:45

Svetsko zlo,.

ODGOVORITE