Epidemiološka slika nepovoljna, građani se opustili

Skupština opštine Šamac usvojila je danas Strategiju bezbjednosti saobraćaja na području opštine od 2020. do 2029. godine.

Republika Srpska 30.06.2020 | 16:53
Epidemiološka slika nepovoljna, građani se opustili

Predsjednik Skupštine opštine Nikolina Škrbić rekla je nakon sjednice da je Savjet za bezbjednost saobraćaja opštine Šamac podnio inicijativu Agenciji za bezbjednost saobraćaja prošle godine, a nakon toga je izrađena Strategija bezbjednosti saobraćaja na ovom području.

"Mi smo jedna od rijetkih lokalnih zajednica koja ima usvojenu Strategiju bezbjednosti saobraćaja, a samim tim imamo i prednost prilikom konkurisanja, odnosno prijavljivanja na javne pozive Agencije za bezbjednost saobraćaja, ali i ostalih institucija kada je riječ o projektima poboljšanja bezbjednosti saobraćaja naše opštine".

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević je informisao odbornike o iznosu sredstava kojima je opština Šamac pomagala privrednicima koji u vrijeme vanrednog stanja nisu radili.

 "Sa današnjim danom primljena su 133 zahtjeva za pomoć poslovnim subjektima na području opštine Šamac, a ukupan iznos je 47.000 КM. Zaključno sa današnjim danom biće isplaćeno svim poslovnim subjektima koji nisu radili tokom vanrednog stanja, a koji su podnijeli zahtjev". “Informisao sam Skupštinu opštine o podsticajima za 2019. godinu u oblasti poljoprivrede, te da će zaključno sa današnjim danom biti isplaćeno 80.000 КM i ostaje 30.000 КM koje će biti isplaćene narednih dana iz opštinskog budžeta”.

Načelnica Službe za lokalno ekonomski razvoj opštine  Šamac Jadranka Đukić rekla je novinarima da je Strategija razvoja jedan ključni strateški dokument koji treba da podstiče budući razvoj i rast društvene zajednice.

 „Operativnim planom u skladu sa Strategijom razvoja Služba za lokalno ekonomski razvoj zajedno sa ostalim resornim odjeljenjima, Opštinskom upravom i  Načelnikom je planirala  79 projekata, od čega su 32 projekta implementirali u 2019. godini, a čija je vrijednost 4.507.000 КM. Od toga opština Šamac izdvojila je iz Budžeta 618.000 КM za ukupno 32 projekta ili 13,7 odsto, dok smo iz eksternih izvora finasiranja obezbijedili skoro 3.900.000 КM ili 86,70 odsto.

Na današnjoj redovnoj 41. sjednici Skupštine  odbornici su dali saglasnost Informaciji o naplati komunalnih taksi i naknada u periodu od januara do decembra 2019. godine,  informaciji o radu i funkcionisanju sistema zaštite i spasavanja na području opštine za 2019. godinu, te izvještaju o poslovanju JZU „Dom zdravlja“ u 2019. godini sa programom rada za 2020. godinu.

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Xx

30.06.2020 16:30

Ljudi se opametili treba izac na ulicu i istjerat ove politicare

ODGOVORITE