NSRS o Zakonu o zaštiti životne sredine

Narodna skupština Republike Srpske u nastavku sjednice razmatraće Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti životne sredine.

Republika Srpska 30.06.2020 | 07:35
NSRS o Zakonu o zaštiti životne sredine

Na dnevnom redu su i Prijedlog poslovnika Narodne skupštine Republike Srpske, kao i Nacrt zakona o faktoringu.

Skupština je juče razmotrila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravljanju otpadom koji se donosi da bi se precizirala i naglasila uloga jedinica lokalne samouprave u sistemu upravljanja otpadom, te da se urede dužnosti tih jedinica za pitanja razvoja sistema odvojenog sakupljanja otpada i uređivanja načina sakupljanja svih vrsta otpada.

Poslanici vlasti i opozicije su tokom rasprave o ovoj tački dnevnog reda potencirali i rješavanje problema korištenja, odlaganja i reciklaže plastične ambalaže u Srpskoj.

Oni su ocijenili da je u pogledu upravljanja otpadom stanje bolje na terenu nakon osnivanja brojnih regionalnih ekoloških deponija koje su popravile ambijent u određenim sredinama Srpske.

Nastavak sjednice zakazan je za 10.00 časova. 

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Istina

30.06.2020 09:21

Zakon o zaštiti životne sredine je mrtvo slovo na papiru. Ekološke dozvole su lažni dokumenti koji nemaju primjenu na terenu. Sve je to začarani krug kriminala nadležnog ministarstva i inspekcija.

ODGOVORITE