НСРС о Закону о заштити животне средине

Народна скупштина Републике Српске у наставку сједнице разматраће Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о заштити животне средине.

Република Српска 30.06.2020 | 07:35
НСРС о Закону о заштити животне средине

На дневном реду су и Приједлог пословника Народне скупштине Републике Српске, као и Нацрт закона о факторингу.

Скупштина је јуче размотрила Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о управљању отпадом који се доноси да би се прецизирала и нагласила улога јединица локалне самоуправе у систему управљања отпадом, те да се уреде дужности тих јединица за питања развоја система одвојеног сакупљања отпада и уређивања начина сакупљања свих врста отпада.

Посланици власти и опозиције су током расправе о овој тачки дневног реда потенцирали и рјешавање проблема кориштења, одлагања и рециклаже пластичне амбалаже у Српској.

Они су оцијенили да је у погледу управљања отпадом стање боље на терену након оснивања бројних регионалних еколошких депонија које су поправиле амбијент у одређеним срединама Српске.

Наставак сједнице заказан је за 10.00 часова. 

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Истина

30.06.2020 07:21

Закон о заштити животне средине је мртво слово на папиру. Еколошке дозволе су лажни документи који немају примјену на терену. Све је то зачарани круг криминала надлежног министарства и инспекција.

ОДГОВОРИТЕ