SAD: Rekordan broj zaraženih u jednom danu

U Sjedinjenim Američkim Državama je u četvrtak, 25. juna registrovano 40.000 osoba zaraženih korona virusom. To je rekordan broj zaraženih u jednom danu od početka pandemije, podaci su Univerziteta Johns Hopkins.

Svijet 26.06.2020 | 21:41
SAD: Rekordan broj zaraženih u jednom danu

Rast broja zaraženih je primorao savezne države Teksas, Floridu i Arizonu da prolongiraju povlačenje mjere kojima su se borili protiv virusa. Do sada je u cijeloj zemlji zaraženo više od 2,4 miliona ljudi, dok je više od 122.000 osoba preminulo, piše BBC.

Pojedini zdravstveni stručnjaci smatraju da je broj zaraženih osoba deset puta veći od zvaničnog. Iz Centra za kontrolu zaraze (CDC) su istakli da je možda 20 miliona ljudi zaraženo. Svoje pretpostavke zasnivaju na uzorcima krvi kod kojih je provjerena prisutnost antitijela na virus.

Veći broj američkih saveznih država su teško pogođene pandemijom. Osim TeXasa, Floride i Arizone, teška situacija je i u Alabami, Californiji, Nevadi i drugim saveznim državama.

(Klix)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Reptili

27.06.2020 05:12

Kina se više nigdje ne spominje!?

ODGOVORITE
Name

Mrki

27.06.2020 05:36

Pusti SAD kraju vidis da nam se razbolise naj ugledni i naj bogati sta mislis kakvo je stanje sa siromasnim i srednjom klasom.?

ODGOVORITE
Name

Ma nemojte

27.06.2020 06:44

Kakva glupost zarazeni na osnovu testa na kome su koza i papaja pozitivne? Taj test nema veze s virusom, ali ima veze sa globalistickom satanistickom politikom terora nad narodom u koji je tzv.medicinska struka uvucena preko kriminalne organizacije szo u sprezi sa kapitalom eugenicara bila gejtsa, rokfelera i ostalih rotvajlera.

ODGOVORITE