Jedan od najboljih boksera svih vremena pozitivan na koronu

Roberto Duran, jedan od najboljih boksera svih vremena, pozitivan je na koronavirus.

Sport 26.06.2020 | 15:28
Jedan od najboljih boksera svih vremena pozitivan na koronu

Roberto "Ruke od kamena (Manos de Piedra)" Duran jedan je od najboljih boksera u istoriji ovoga sporta i njegova karijera bila je duga 34 godine.

Duran je bio šampion u 4 različite kategorije, a o njegovim borbama sa Šugar Rej Lenardom se i dan danas priča, prevashodno o "mentalnim igricama", pa onda i o okršaju u ringu.

Associated Press ga je svojevremeno proglasio za najboljeg boksera lake kategorije 20. veka, a čuveni magazin "The Ring" uvrstio ga je među 5 najboljih boksera prethodnog veka.

On je nedavno pružio podršku MMA borcu Horheu Masvidalu pred borbu sa Nejtom Dijazom, a interesantno je koliko njih dvojica zapravo liče. Masvidal dosta podseća na Roberta iz mlađih dana.

Sada nam stiže objava da je Duran pozitivan na koronavirus, a to je objavio njegov sin Robin.

"Upravo su stigli rezultati i potvrđeno je da moj otac ima koronavirus. Nema ozbiljnije simptome, oseća se kao da ima prehladu i što je vrlo važno nije na intenzivnoj nezi, nije na respiratoru, u bolnici je i doktori samo prate njegovo stanje", objavio je Robin Duran.

O Robertu Duranu je snimljen i film "Ruke od kamena" (Hands of Stone), gde njegovog menadžera Reja Arsela glumi čuveni Robert De Niro.

(B92)

Komentari / 0

Ostavite komentar