U Parlamentu RS danas dan za glasanje

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) biće nastavljena danas kada će se glasati o razmatranim tačkama dvodnevnog zasjedanja.

Republika Srpska 25.06.2020 | 08:37
U Parlamentu RS danas dan za glasanje

Poslanici su sinoć vodili raspravu o predloženom zakonu o liječenju neplodnosti postupcima biomedicinski potpomognute oplodnje.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić naglasio je da će usvajanjem ovog zakona biti onemogućene zloupotrebe, odnosno obezbijeđena sigurna i kvalitetna zaštita prava iz te oblasti bračnih i vanbračnih supružnika.

Raspravljano je i o predloženom zakonu o zaštiti mentalnog zdravlja.

Poslanici su na ovoj redovnoj sjednici razmotrili prijedloge zakona o visokom obrazovanju, obezbjeđivanju kvaliteta u visokom obrazovanju te ostvarivanju prava na besplatnu pravnu pomoć u RS.

U Narodnoj skupštini u utorak je po hitnom postupku raspravljano o tekstu Deklaracije o zaštiti prava Srpske pravoslavne crkve na slobodno ispovijedanje vjere i prava na njenu imovinu u Crnoj Gori, koju su predložili vladajući poslanički klubovi, predvođeni SNSD-om.

Tokom ovog skupštinskog zasjedanja završena je i rasprava o predloženom zakonu o električnoj energiji.

(BN) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Skeptik

25.06.2020 06:56

U skupštinskoj sali je povećana opasnost od izbijanja požara zbog stalnog prisustva velike količine mlaćene prazne slame...

ODGOVORITE
Name

Ime

25.06.2020 07:36

Šta je za dekleraciju o skakavcima na Madagaskaru

ODGOVORITE
Name

Andric

25.06.2020 19:28

Bravo za komentar.Bas tako...

Name

komsija

25.06.2020 08:19

Sve to zvuci pametno ali od toga nema nista jer koce smjeniti polovinu profesora i sa kim ih zamjeniti jer oni su djaci od nih.Tako je sa svim jer vazno da ja imam dobro mjesto i da imam zastitu od nekoga iz vlade jer oni su sve moguci. Itd itd.

ODGOVORITE