Stanković žustro odgovorio na napade na Đokovića!

Legenda srpskog fudbala i šef stručnog štaba Crvene zvezde jedna je od poznatih ličnosti koji bi takođe mogao da ima pozitivan test na Kovid-19 s obzirom na činjenicu da u svom timu ima nekoliko zaraženih fudbalera i da je nedavno prisustvovao otvaranju teniskog turnira „Adria Tour“.

Sport 24.06.2020 | 16:03
Stanković žustro odgovorio na napade na Đokovića!

Ipak, okolnosti su sasvim drugačije.

- Nemam Koronu. Testirao sam se u Beogradu pre par dana i sve je u redu. Mene je preskočila. Test mi je negativan – kaže Stanković.

Proslavljeni srpki as poslednjih dana prati svetska i domaća dešavanja na temu Kovid-19 i odmah u prvi plan ističe medijsku pažnju koja je njemu najviše zasmetala.

- Vidim poslednjih dana da se podigla velika prašina oko mog prijatelja, brata, Novaka Đokovića i činjenice da se na njegovom „Adria Turu“ pojavio virus Covid-19. Pre svega hoću da i ovim putem svima koji su pozitivni poželim uspešan oporavak i da sve prodje bez komplikacija. Siguran sam da će svi iz ovoga izaći bez većih teskoba.

Šef struke Crvene zvezde ističe da mu smeta negativna energija koja je poslednjih dana usmerena na najboljeg tenisera sveta.

- Kao da su svi zaboravili ko je i kakav je čovek i humanista Novak Đoković. Koliko iza sebe ima dobrih dela, humanitarnih aktivnosti i velike empatije. Na stranu sada kakav je teniser, a najbolji je ikada. Hajde da samo malo zastanemo u ovom uvredljivom kritikovanju i razmislimo da govorimo o čoveku koji više misli na druge nego na sebe, i to radi već decenijama. I „Adria Tur“ je organizovao iz humanih razloga. Kako bi pomogao teniserima koji svih ovih meseci nemaju takmičarske mečeve i nemaju mogućnost da zarade. Sam je rekao da je loše procenio, podigao je ruku, priznao, zašto se sada veliki broj ljudi i medija utrkuje u „provlačenju koz blato“ – u dahu je rekao Stanković i nastavio:

- E, zato ja želim da kažem „Nole uz tebe sam, sliku o tebi ne može da promeni jedna pogrešna procena jer na drugom delu vage je hiljade pluseva i tone ljudskosti“. Za mene lično je uvek bio prijatelj koji je tu kad mi treba, mojim sugradjanima u Italiji je baš tokom Korone pomogao nemerljivo, o pomoći Srbiji i radu njegov Fondacije neću ni da pričam. Deca imaju osmeh zbog njega i neće ga pokvariti potreba pojedinaca da sada iskoriste situaciju i Novaka predstave kao neodgovornog i sebičnog. Nikada to nije bio, niti će.

Stanković za kraj ističe da je za njega situacija jasna.

- Mnogo je više nas koji cenimo Novaka i znamo da se više od svih nervira što je do svega ovoga došlo, nego onih koji ovu situaciju koriste kako bi ga spustili sa pijedestala. Moraće, moj brat, da opet na terenu pokaže gde je i ko je. Siguran sam da će to i uraditi čim se nastavi teniska sezona.

(Blic)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

GLUPOSTI

24.06.2020 16:15

PRVO KUPI DIPLOMU. NEK JE HUMANISTA. STA TO IMA S PISTOVANJEM PRAVILA. BALKANSKE GLUPOSTI.

ODGOVORITE
Name

Jooooj

24.06.2020 16:21

Pistovanjem?

Name

Re

24.06.2020 16:21

A malo da završiš školu bar osnovnu idiote.

Name

Lazar

24.06.2020 17:28

Sta si htio reci molim te. Ako si blago retardiran izvini razumijem te

Name

Željko

25.06.2020 07:50

Nemam ništa dodati na tekst, koji je objavio Dejan Stanković. Sve je u pravu. Ali ne mogu da ne prokomentarišem, gospodina pod pseudonimom ,,Gluposti", što se pravi pravi pametan i pominje diplomu. Jedno je sigurno, pseudonim bi mu pristajao i uz prezime, i on sigurno nema diplomu.