Zvornik: Preduzete mjere opreza zbog obilnih padavina

Zbog obilnih padavina u zvorni;koj regiji, pripadnici Civilne zaštite i Profesionalne vatrogasne jedinice su na terenu i prate situaciju, a angažovana je i mehanizacija preduzeća Zvornik putevid.o.o, Кeso promet d.o.o i Pantić promet d.o.o.

Republika Srpska 22.06.2020 | 12:41
Zvornik: Preduzete mjere opreza zbog obilnih padavina

Najteža situacija je u mjesnim zajednicama Čelopek, Кarakaj i Ulice gdje je voda iz kanalskihmreža poplavila dvorišta i prijeti da uđe u  kuće.

Do izlivanja bujičnih tokova na područjuZvornika došlo je i na lokalnom putu u mjestu Šetići gdje je prekinut saobraćaj zbog izlivanja Šetićke rijeke.

U mjesnoj zajednici Pađine izlila se Vreljanska rijeka na lokalni put, a poplavljeni su i usjevi.

U Đulićima i Grbavcima rijeka Sapna je poplavila imanja, ali trenutno kuće nisu ugrožene.

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske najavili su da se očekuju obilnije padavine danas, kada i može doći do bujičnih poplava.

Кorito rijeke Drine je stabilno i prema informacijama nadležnih trenutno nema opasnosti od plavljenja naselja.

Iz zvorničke Civilne zaštite apeluju na građane da se ne približavaju riječnim koritima i da preduzmu sve mjere i radnje u cilju zaštite ljudi i materijalnih dobara od mogućih bujičnih poplava.

 

BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Jovica

22.06.2020 11:10

A u pm,uvijek jadi po sirotinji

ODGOVORITE
Name

Uhh

22.06.2020 12:19

Nebojte se poplava. Strucnjak Zunic iz Dervente je izjavio da on licno garantuje,da poplava nece biti. Ove snds-ovce nista ne moze iznenaditi.

Name

ZVORNIK

22.06.2020 14:22

Eto ništa nas ne smije iznenaditi. Državne odnosno narodne pere odnijele poplave u privatne firme. Vode Srpske sve sanirale, para nema(nestali milioni) voda opet plavi narod, Privatni bageri angažovani. Ljepota bože samo podrži, a za tužilaštvo posla nema.

ODGOVORITE
Name

A Dodikov hehe helikoptet

23.06.2020 01:04

Pa dze su dodikovi helikolteri zar nisu tu da pomognu narodu , Dodikov obraz kao džon.

ODGOVORITE