Kiša, pljuskovi i grmljavina tokom cijelog dana

- Кiša, pljuskovi i grmljavina danas se očekuju u gotovo svim krajevima Republike Srpske i Federacije BiH, a pred kraja dana i obilnije padavine.

Bosna i Hercegovina 21.06.2020 | 09:14
Kiša, pljuskovi i grmljavina tokom cijelog dana

Jače naoblačenje očekuje se predveče sa sjevera kada će više padavina biti u tim i centralnim krajevima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 14 do 20, na planinama od 10, a na jugu oko 23 stepena Celzijusova.

Duvaće slab do umjeren sjeverozapadni vjetar.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom, dok je u Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano.

Najhladnije jutros u 8.00 časova bilo je na Bjelašnici gdje su izmjerena samo četiri stepena, ali je na jugu bilo toplo sa 20 stepeni u Trebinju, Mostaru i Neumu.

Na Čemernom je izmjereno devet stepeni, na Han Pijesku i u Ivan Sedlu 10, Кalinoviku i Mrakovici 11, Sokocu 12, Sarajevu, Gacku, Mrkonjić Gradu i Šipovu 13, Tuzli, Ribniku, Bugojnom, Rudom, Livnu i Gračcu 14, Bijeljini, Bihaću, Doboju, Zvorniku, Novom Gradu, Sanskom Mostu, Srebrenici i Foči 15, Banjaluci, Bileći, Višegradu, Prijedoru i Srpcu 16, Širokom Brijegu 18, a u Grudama 19 stepeni.

(Srna) 

Komentari / 0

Ostavite komentar