Gužve na granici sa Hrvatskom zbog strožijih mjera

Na graničnom prelazu Doljani kod Metkovića duže se zadržavaju oni koji ulaze u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine. Među njima je veliki broj naših turista koji su krenuli na jadransku obalu.

Region 20.06.2020 | 13:05
Gužve na granici sa Hrvatskom zbog strožijih mjera
Uzrok gužve na ovom graničnom prelazu su kontrole hrvatske policije. Od putnika iz Bosne i Hercegovine traže pisani dokaz kojim svjedoče da su rezervisali smještaj u ovoj zemlji, potvrđeno je za Klix.ba iz BIHAMK-a. Državljanima Bosne i Hercegovine koji nemaju ovaj dokaz se ne dozvoljava ulazak u Hrvatsku.

Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović je poručio da se mjere kontrole striktno provode. Podsjetio je da se od četvrtka, 18. juna traže spomenuti dokazi i da se kaže razlog ulaska u Hrvatsku.  
 
Osim toga, Hrvatska je pooštrila kontrole na granici i sa Srbijom i to sve zbog povećanog broja zaraženih koronavirusom. Za ulazak bosanskohercegovačkih državljana u Crnu Goru je potreban negativan PCR test na COVID-19 akreditovane laboratorije ne stariji od 48 sati.
 
(Klix)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Ad

20.06.2020 12:31

Kakve guzve. Nije ni vidjelo guzve. Propaganda da bi sto vise turista odlucilo da dodje. Promorje je prazno a plaze puste. Trenutno ima jos vise zarazeni u ova poslednja tri dana. Pali su ove godine.

ODGOVORITE
Name

PERO

20.06.2020 13:10

Glup narod gde idu . Kadaje korona upitanju .

ODGOVORITE
Name

Mirko

20.06.2020 14:58

Koja je ovo luda i bezobrazna drzava... mjesto da uvede reciprocitet ulaska gradjana iz susjednih drzava ... kako se oni odnose prema STANOVNICIMA BiH .... tako bi BiH trebalo da se odnosi prema njihovim gradjanima.... ovako ispade da je korona virus iz BiH opasniji od korone virus iz Svedske...ovi nasi poltroni na vlasti prosto se utrkuju ko ce vise jebati svoj narod... boze me sacuvaj i sadizam i mazohizam

ODGOVORITE
Name

Mikser

20.06.2020 17:08

Ide narod da ojaca imun sistem, dolazi drugi talas Korone???