NSRS danas o Zakonu o srednjem obrazovanju

Razmatranjem Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju - po hitnom postupku danas će biti nastavljena sjednica Narodne skupštine Republike Srpske.

Republika Srpska 18.06.2020 | 07:32
NSRS danas o Zakonu o srednjem obrazovanju

Poslanici će razmatrati i Prijedlog odluke o usvajanju Deklaracije o zaštiti prava Srpske pravoslavne crkve na slobodno ispovijedanje vjere i prava na njenu imovinu u Crnoj Gori - po hitnom postupku - prijedlog klubova poslanika SNSD-a, DNS-a, Demosa, NDP-a, Ujedinjene Srpske, SPS-a i SP-a, kao i Prijedlog zakona o električnoj energiji.

Nastavak sjednice zakazan je za 10.00 časova.

Poslanici su sinoć završili sjednicu razmotrivši Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju.

(Srna)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Goga Zumbul

18.06.2020 05:51

Zasto po "hitnom postupku", pa prosle su vec vise od dvije decenije pa pogledajte gdje stojimo..

ODGOVORITE
Name

re

18.06.2020 06:03

Smisao ovog zakona je da se obrazovanje u RS jos vise unisti jer ovi sto rade zadnjih 25 god koliko vladaju sve je usmjerno unistavanju i pljacki

Name

LUDOST

18.06.2020 07:29

LUDNICA OD ZEMLJE. STAVITE GOSPODO NA DNEVNI RED TAČKU KUPOVINA DIPLOMA. ZAŠTO DA DJECA IDU U ŠKOLU KAD SMO POZNATI DALEKO PO TOME DA I MINISTRI KUPUJU DIPLOME. OBRAZOVANJE JE SUVIŠE OZBILJNA STVAR ZA NAS. I SAD ĆE ONI RASPRAVLJATI SATIMA O STVARIMA KOJE SU POTPUNO VAN REALNOSTI. E STVARNO POTPUNA LUDNICA. DAJTE VIŠE SMAKNITE SE SA FATAMORGANA PITANJA I OD RASPRAVA.

Name

Rembrant

18.06.2020 06:04

U tom zakonu oce da usvoje predlog o stipendiji od 100km .i to deficitarna zanimanj dakle,davace po 100km buducim zidarima,bravarima ,tesarima,i ostalim losim djacima.a ovi ce naravno to uredno uzimati i kad zavrse naravno zapaliti za zapadnu evropu.e sad ja kao demobilisani borac imam 170km borackog godisnje sto je jednako 14km mjesecno.borac armije bih ima 250km mjesecno sto je jednako 3000km godisnje.idemo dalje invalid sam devete kat imam 34km mjesecno hahaha 1000i vise dana u rovu.apsurd zar ne?znaci jedan los djak ce imati mjesecno 3 moje invalidnine.godisnje ce imati 7 mojih borackih dodataka.uzas jedan kolko nas burle ponizava.u invalidskim komisijama su doktori koji su placeni debelo od burleta da nas sikaniraju.npr protuve kao sto su ...dr stojanovic dr pejic dr supic gnjide iz istocnog sarajeva.nasuprot njima u zapadnom dijelu rs su doktori koji sakom i kapom dijele invalidnine pobjeguljama dezerterima donatorima itd.i naravno po instrukcijama vlasti.buuurleee looopoooveee...

ODGOVORITE
Name

re

18.06.2020 06:52

Pa da smisao je da se skoluju deficitana zanimanja za zapadnu Evropu i da se ubrza iseljavaje iz RS Skoluju jednog zidara koji na kraju skole ode raditi u Njemacku gde ce imati stanicu i po 20 evra i ne pada mu na pamet da ostane u RS U jemackoj ce isti zaradjivati za nekoliko dana koliko bi u RS za citav mjesec

Name

Re Rembrant

18.06.2020 06:59

Pa šta što si bio 1000 dana na ratištu, bio sam i ja. Znaš li ti kako je bilo Burli i burlićima da iz kafana prate odvijanje rata i navijaju za nas pa pijan i nikakav naveče legne da spava a ujutru mamuran ispijati kafe. Eeee moj prijatelju i to treba uzeti u obzir pa vidi kome je bilo teže.

Name

Mirkan

18.06.2020 06:47

Ovaj sistem što sad imamo u srednjem obrazovanju je loš ali ga ne dirajte jer novi će biti još lošiji.Tako se pokazalo od rata na ovamo,sve novo što uvodite jednom riječju je nakaradno.

ODGOVORITE
Name

Strašno!

18.06.2020 07:01

U opštini Banja Luka još prije 15 godina našli u dva navrata po tuce radnika sa lažnom diplomom završene Srednje škole i nikom ništa, vjerovatno i danas tamo rade. Možda ni osnovne nisu imali. Poslije nisu više nikad provjerovarali. Možete misliti kakvo je stanje danas. Ma mismo strašno neobrazovan narod i zato nam je ovako.

ODGOVORITE