Laboratorija za proizvodnju opojne droge u Sarajevu

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu, danas su u Sarajevu lišili slobode jedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Bosna i Hercegovina 15.06.2020 | 19:20
Laboratorija za proizvodnju opojne droge u Sarajevu

Postupajući po naredbi Opštinskog  suda u Sarajevu, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretres stambenog objekta koji se nalazi na području sarajevske opštine Stari Grad. Tom prilikom su okrili laboratoriju sa vještačkim uslovima za uzgoj marihuane, te privremeno oduzeli određenu količinu opojne droge koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu cannabis, kao i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Osumnjičeno lice privedeno je u prostorije SIPA i nad njim se trenutno vrši kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predato u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

BN TV 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Mrkva

15.06.2020 17:35

Ja u Njemackoj proizvodim marihuanu u medicinske svrhe. Jedna od najkorisnijih biljki na svijetu, ali nije po mjeri farmaceutske mafije

ODGOVORITE
Name

Re:

16.06.2020 11:17

Upravo to! Zato su i zabranili konoplju. Ovi naši morali prepisati strane zakone i postupati po njima. U RS se u ovom trenutku konopljinim uljem liječi preko 250 ljudi koji su bili otpisani. Ilegalno nabavljaju spolja na sve načine i oporavljaju se. To nikako nije dobra vijest za farmako mafiju.

Name

Крко

16.06.2020 11:55

Колико је стабло шљиве "опојна дрога", толико је и конопља! Какве мајмунарије, сачувај нас Боже!

Name

Sve u FBiH???

15.06.2020 20:19

A u RS sve kao u Švajcarskoj!?!?! Hahahahaha! Mišljenja sam da je ovo sve podvala Bošnjacima... Bošnjaci su se pokazali žilavijima nego što se mislilo da jesu... Mi sa kojekakvim specijalnim odnosima sa Srbijom ništa nismo postigli... Ma Mi smo glupani, a ne oni...

ODGOVORITE
Name

FBIH

16.06.2020 08:27

Ne boj se stižu oni nas. Braća smo. Onomad specijalci iz Federaciju štite Titu. Stigao malo iz Bolivije ćiku. Sad Medojević kaže da Fahro izdaje pasoše Kavačkom klanu. Onaj poslanik u Sarajevu radio sa narko mafijom.Prao pare. Nako. Gradjevinski. Opasno su nam se približili.