Bolnica zatvara dva odjela, zaražena dva radnika

Na Opštoj bolnici "Prim.dr. Abdulah Nakaš" utvrđeno je prisustvo korona virusa kod dvije radnice ove zdravstvene ustanove, potvrđeno je za Klix.ba.

Bosna i Hercegovina 10.06.2020 | 18:11
Bolnica zatvara dva odjela, zaražena dva radnika

Kako nam je rečeno, zbog te činjenice donesena je odluka da se zatvore odjeli za ginekologiju i pedijatriju na ovoj bolnici.

Takođe, istaknuto je da se trenutno radi na tome da se pronađe rješenje za smještaj pacijenata.

U narednim danima slijedi i testiranje osoblja ove zdravstvene ustanove.

U proteklih dana ponovo se povećava broj osoba zaraženih korona virusom. Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu na korona virus danas su testirana 282 uzorka, a pozitivnih je bilo šest. Među zaraženim koronav irusom u Kantonu Sarajevo (KS) je i jedan policajac.

Tri zaražene osobe su iz Sarajeva, a po jedna je iz Bihaća, Sanskog Mosta i Bužima. Do sada je u našoj zemlji zaražena ukupno 2.781 osoba.

(Klix)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Mrkva

10.06.2020 16:39

Pa naravno da ce se zaraziti kad nemaju najobicnije platnene MASKE a kamoli HIRURSKE ili ne daj Boze FFp3 ili N95, a o zastitnim odijelima i vizirima mogu samo sanjati... Slicno kao kod nas u Srpskoj.... Vazno je da Dodik i tajkuni imaju svega

ODGOVORITE
Name

Re Mrkva

11.06.2020 05:08

Važno je da ste se sjetili gospodina Dodika koji ,realno , nema nikakve veze sa temom , zapitajte se zašto ste toliko opsjednuti , to je već ozbiljan zdravstveni problem , ma opušteno .

Name

Istina

10.06.2020 17:11

U Čelincu zaražena med. Sestra u privatnoj ambulanti i rade normalno.

ODGOVORITE
Name

Sektaš

10.06.2020 17:15

Kad počinju testiranja zaraženih na vašaru u Vlasenici. Organizator okupljanja naroda iz cijele BiH je magistar kidnaper.

ODGOVORITE