Pronađeno oružje, municija i ukradeni predmeti

- Policija je pretresla tri lokacije u Stanarima i pronašla određenu količinu oružja, municije i ukradenih predmeta, te uhapsila jedno lice.

Republika Srpska 09.06.2020 | 10:52
Pronađeno oružje, municija i ukradeni predmeti

Iz Policijske uprave Doboj saopšteno je da je uhapšeno lice čiji su inicijali D.Š, kod koga je prilikom pretresa kuće, drugih prostorija i vozila koje koristi, pronađena i oduzeta automatska puška, lovački karabin, lovačka puška, 488 metaka raznog kalibra, pet ručnih bombi, tri tromblona, devet inicijalnih kapisli, šest upaljača za eksploziv, dva sporogoreća štapina, dva okvira za pušku, jedan pištolj, četiri vojna noža, razni alati, kućni i drugi predmeti.

Uhapšeni je danas predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima teška krađa, krađa i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

U saopštenju se dodaje da je pretresom kuće, pomoćnih objekata i vozila koje koristi lice čiji su inicijali D.G. pronađen i oduzet dio vatrenog oružja, alat i drugi predmeti.

Nad licem D.G. izvršena je kriminalistička obrada zbog sumnje da je izvršilo krivično djelo teška krađa i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

U vezi sa oduzetim predmetima nastaviće se dalja istraga na utvrđivanju eventualno izvršenih drugih krivičnih djela, navodi se u saopštenju.

U jučerašnjoj akciji učestvovali su službenici Policijske stanice Stanari, Sektora kriminalističke policije i Jedinice žandarmerije Policijske uprave Doboj. 

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

MRKI MRKIĆ

09.06.2020 09:21

SVE TO TAKO I TREBA, SVAKA ČAST. AL ŠTA ĆEMO SA ONIMA ŠTO PRONEVJERIŠE I POKRADOŠE MILIONE?

ODGOVORITE
Name

Jaffa

09.06.2020 10:06

Zato postoje ovakve teme...baci kosku, dok oni jedu meso.

Name

Apolo 11

09.06.2020 10:30

Oružja ima poslje rata dosta,imate šta oduzimati još dugo,a i dileri drogom nisu svi uz vlast, tako da idu aktivnosti milicije, droga oružje,oružje -droga i po koja krmača se oduzme neplatisama Miloradovog servisa. Statistika dobra. A nediraj političare, ljuta guja će te ujest.

ODGOVORITE
Name

Moja lovacka

10.06.2020 12:52

Kako bih mogao saznati da li je moja puska pronadjena tamo ukradena je prije 9 god.

ODGOVORITE