Zvanična odluka: Obradović je novi trener Zvezde!

Dileme više nema. Saša Obradović je novi trener Crvene zvezde. Potvrdio je to njegov dosadašnji klub Monako objavom na svom zvaničnom sajtu.

Košarka 08.06.2020 | 22:14
Zvanična odluka: Obradović je novi trener Zvezde!

- Bila je veoma teška odluka za mene da napustim klub, ali je izazov kakav mi je predstavila Crvena zvezda doneo prevagu. Nije bilo lako, ali je igranje u Evroligi i klub u mom gradu bio ključ - rekao je Obradović.

Kako je njegov tim igrao možda najbolje govori podatak da u domaćem šampionatu nisu izgubili nijedan meč pred svojim navijačima u prethodnoj i ovoj sezoni, koja je rano prekinuta.

- Moj najveći žal je što nisam uspeo da završim posao sa ovim timom. Napravili smo dobru bazu za velike stvari. Zahvalan sam predsedniku, generalnom menadžeru, Princu, Vladi i svima što su moj boravak ovde učinili nezaboravnim. Posebno hvala publici zbog koje sam se ovde osećao kao kod kuće, dvorana možda jeste manja, ali sam uživao. Uvern sam da će Monako ostati konkurentan - poručio je Obradović.

Iz kluba su poručili da su mu zahvalni na svemu i da mu žele sve najbolje u nastavku karijere.

Obradović je igračku karijeru započeo upravo u Zvezdi, potom je igrao za Limož, Albu, Virtus iz Rima, pa se vratio u Zvezdu na godinu dana. Potom je otišao u Budućnost, a karijeru je završio u Kelnu gde je proveo četiri sezone. Upravo je u tom klubu započeo i trenersku karijeru i osvojio titulu (2006) i Kup (2007. godine). Odatle je prešao u Kijev, pa u Turov, potom u Donjeck. Odatle je otišao u Albu gde je bio četiri sezone (tri titule u Kupu i nagrada za trenera godine), pa je dve godine proveo u Lokomotivi Kubanj (osvojio Kup i proglašen za trenera godine u Evrokupu) pre nego što je prošle sezone prešao u Monako.

(Novosti)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Igor

08.06.2020 21:17

Sasa kad pominjes rijec Izazov mi se u srpskoj najezimo, jer to znaci kod nas ,kradja i prevara,nisi ti taj sportista ali si bio blizu Monaka gdje nasi politicari cuvaju svoje otudjeno blago .

ODGOVORITE