Danas kiša, moguće i nepogode uz jak vjetar

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) danas će padati kiša, biće uslova i za nepogode uz pojačan vjetar i pljuskove sa grmljavinom, a najviša temperatura biće do 25 stepeni Celzijusovih.

Republika Srpska 05.06.2020 | 08:44
Danas kiša, moguće i nepogode uz jak vjetar

Poslije podne očekuje se prestanak padavina i djelimično razvedravanje u sjevernoj polovini zemlje, dok će na jugu kiša i pljuskovi padati do kasno uveče, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. 

Predveče se očekuje smanjenje oblačnosti i djelimično razvedravanje i u centralnim krajevima.

Danas će biti vjetrovito u cijeloj zemlji, a očekuju se jaki, lokalno i olujni udari juga brzine 60 do 75 kilometara na čas. Poslije podne vjetar će oslabiti, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Dnevna temperatura vazduha od 12 do 18, na sjeveru do 25 stepeni Celzijusovih.

Temperatura vazduha jutros u 8.00 časova: Bjelašnica sedam stepeni Celzijusovih, Čemerno 10, Han Pijesak i Sokolac 12, Zvornik i Gacko 13, Nevesinje 14, Ribnik 15, Sarajevo, Drvar i Drinić 16, Bileća i Foča 17, Mrakovica, Novi Grad, Gradiška i Trebinje 18, Mrkonjić Grad, Šipovo, Višegrad, Zenica i Rudo 19, Prijedor, Srbac, Bijeljina, Zvornik, Srebrenica, Mostar i Neum 20, Tuzla 22, Banjaluka i Doboj 23 stepena Celzijusova.

(Srna)

 

Komentari / 0

Ostavite komentar