Deca u kući, pronašla zlatne poluge i obogatila roditelje!

U Francuskoj je jedna porodica za vreme ove pandemije postala bogatija za znatnu sumu novca.

Zanimljivosti 27.05.2020 | 18:44
Deca u kući, pronašla zlatne poluge i obogatila roditelje!

Deca koja su boravila u  kući sa svojim roditeljima za vreme samoizolacije pronašli su dve zlatne pločice (poluge) čija bi vrednost na aukciji mogle dostići sumu od više od 150.000 dolara!

Roditelji sa dvoje dece su napustili Pariz sredinom marta nakon što se koronavirus počeo brzo širiti državom. Otišli su se samoizolovati na jugozapad Francuske u porodičnu kuću u Vendomu.

Nekoliko dana kasnije dvoje desetogodišnjaka su krenuli graditi tvrđavu, a otac im je pomagao da pronađu stvari koje mogu koristiti prilikom pravljenja. Kada su uzeli staru posteljinu uz pomoć koje bi napravili zidove svoje tvrđave pronašli su čisto zlato odnosno zlatne pločice!

Aukcionar Philippe Rouillac kojeg su kontaktirali u vezi sa procenom zlatnih poluga rekao je za BBC da je otac dečaka koji su pronašli zlato mislio da su u pitanju držači za noževe.Rouillac je odmah shvatio da su pronašli dve zlatne pločice (poluge),  od kojih je svaka teška 2,2 kilograma!

Na internet stranici aukcijske kuće se kaže, da je vrednost svake 80.000 dolara što znači da je njihova zajednička vrednost više od 150.000 dolara!

Izvor: Zanimljivostidana.com

Komentari / 0

Ostavite komentar