U izolaciji svi zaposleni iz preduzeća u Tešnju

Sedam novootkrivenih slučajeva zaraze korona virusom na području opštine Tešanj, uvećala su broj zaraženih u Zeničko-dobojskom kantonu na 254.

Bosna i Hercegovina 23.05.2020 | 14:55
U izolaciji svi zaposleni iz preduzeća u Tešnju

Kako je u izjavi potvrdio opštinski načelnik Tešnja Suad Huskić, zaraza je otkrivena kod šest zaposlenika preduzeća Koža-komerc te jedne osobe koja nije iz tog klastera.

"Juče je otkriven prvi slučaj zaraze u tom preduzeću, u kojem je danas potvrđena zaraza kod još šest osoba. Preduzeće je prestalo s radom, a svi zaposleni i članovi njihovih porodica dobili su rješenja o samoizolaciji. Mislim da se radi o ukupno 80 osoba", kaže Huskić.

Ističe da su zaraženi radnici iz šest različitih mjesnih zajednica pa trenutno poduzimaju korake na suzbijanju širenja zaraze, zbog čega je opštinski načelnik Huskić održao i sastanak s glavnim imamom Medžlisa Islamske zajednice Tešanj Fuadom ef. Omerbašićem.

"Dogovarali smo sve detalje oko načina klanjanja bajram - namaza, kako bi se spriječilo širenje zaraze", napominje Huskić.

Ukupan broj zaraženih u opštini Tešanj od početka pandemije je 17.

Testirano je i 57 radnika JU Penzionerski dom sa stacionarom ZDK iz Zenice, s svi su testovi bili negativni. Do sada u toj ustanovi nije bilo zaraženih.

(Fena)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

General

23.05.2020 15:30

Ima mnogo radnika iz Doboja i Teslica

ODGOVORITE