Ivanić: SNSD vlada kupovinom glasova i manipulacijama

"SNSD vlada manipulacijama i kupovinom glasova što dokazuju kuknjavom oko izbora novih članova Centralne izborne komisije", poručio je večeras bivši član Predsjedništva BiH i počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić u emisiji “Puls” BN televizije.

Republika Srpska 21.05.2020 | 21:44
Ivanić: SNSD vlada kupovinom glasova i manipulacijama

Ivanić je precizirao da ovakvu SNSD-ovu politiku ne podržava tri četvrtine građana Srpske, te da bi procenat bio uveliko manji kada bi se uračunali oni koji ne izlaze na izbore.

"Ovdje je kuknjava što njih niko nije pitao i što je napravljen korak kojim je izbijen mehanizam koji je postojao do sada. Moram reći da je jedan dio članova u CIK-u radio korektno, ali je tamo bilo ljudi koji su jako mnogo manipulisali. Jel` stvarno mislite da će novi članovi CIK-a tolerisati prijetnje građanima koje smo imali prilike da čujemo. Postoji niz mehanizama koji su mogući, a koji ne podrazumjevaju promjenu zakona. Možete imati bar kodove koji imaju svoj sistem koji niko ne može da vidi, a time se izbjegava mogućnost kopiranih listića", kazao je Ivanić.

On smatra da izborni zakon ne treba mijenjati da bi se uveo video nadzor kutije, ne glasača.

"Video nadzor samo kutije, Od početka kada je prazna do momenta dok se ne izbroji. Kome to može da smeta", upitao je Ivanić.

Jedini način da se promijeni sastav CIK-a je, kaže on, da sud donese tu odluku, ali za to nema osnova-

Ivanić ističe da su Dodikove tvrdnje da neće biti novca za izbore dok se ne promjeni sastav CIK-a, još jedna u nizu prijetnji.

"To je strašno. To je isto osionost. To je isto nadmenost. Ko su oni da tako odlučuju? Valjda postoje nadležne institucije koje će da kažu je li ne što po zakonu ili nije. Njih je jako izgubila ova promjena jer su izgubili jedan ozbiljan instrument manipulacije."

BN TV

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Made in Canada

21.05.2020 20:08

Dobro jutro Kolombo. Sprečite da se listići štampaju u Laktašima i da ih crveni imaju u avgustu.

ODGOVORITE
Name

Andric

21.05.2020 20:08

Ne brinite,bice Dodik ze elektronsko glasanje,samo da softverasi iz prointera nadju kombinaciju kako ce i tu ukrasti glasove...

ODGOVORITE
Name

Re Andrić

21.05.2020 21:19

IT može sve.

Name

1000KM

21.05.2020 21:20

Kupovina glasova to je posebna prica.Kao sto to radi vlast isto to radi i opozicija.Srbi kao narod ne zasluzuju ovu vlast ali ni opoziciju.Kao narod smo stvarno zasluzili bolje.Pa nismo mi toliko losi da nam se desavaju ove lose stvari.Mi se izgleda samo normalno ponasamo kada je rat i kada stradamo ili nas muka natjera.Cim je mir ne znamo se ponasati i svi neku politiku vode.Ali niko da narodu bude bolje!Sramota...

ODGOVORITE
Name

Vidi

21.05.2020 21:49

Obećajte narodu po 50 KM ko god izađe na izbore. Svakako ovi pokradu još više. I vlast preuzimate. 90 % ovih što ne izlaze bi dalo glas opoziciji

ODGOVORITE
Name

Apolo 11

22.05.2020 02:33

Ako se opozicija uspava,opet će naći Dodik načina da pokrade ili kupi izbore. Imaju naj veće svjetske stručnjake za manipulisanje izborima o i oni su uigran tim za prikupljanje glasova koji se makimalno trudi da pobjede a šef to debelo nagradi.

ODGOVORITE
Name

Prigovaram

22.05.2020 06:58

Dok opozicija spava i čeka pravdu, Dodig koristi struku i priprema se kako uz pomoć IT da OPET pokrade izbore.Opozicio,imate li vi stručnjaka iz oblasti IT? Učinište nešto više osim prazne priče!!!!