Иванић: СНСД влада куповином гласова и манипулацијама

"СНСД влада манипулацијама и куповином гласова што доказују кукњавом око избора нових чланова Централне изборне комисије", поручио је вечерас бивши члан Предсједништва БиХ и почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић у емисији “Пулс” БН телевизије.

Република Српска 21.05.2020 | 21:44
Иванић: СНСД влада куповином гласова и манипулацијама

Иванић је прецизирао да овакву СНСД-ову политику не подржава три четвртине грађана Српске, те да би проценат био увелико мањи када би се урачунали они који не излазе на изборе.

"Овдје је кукњава што њих нико није питао и што је направљен корак којим је избијен механизам који је постојао до сада. Морам рећи да је један дио чланова у ЦИК-у радио коректно, али је тамо било људи који су јако много манипулисали. Јел` стварно мислите да ће нови чланови ЦИК-а толерисати пријетње грађанима које смо имали прилике да чујемо. Постоји низ механизама који су могући, а који не подразумјевају промјену закона. Можете имати бар кодове који имају свој систем који нико не може да види, а тиме се избјегава могућност копираних листића", казао је Иванић.

Он сматра да изборни закон не треба мијењати да би се увео видео надзор кутије, не гласача.

"Видео надзор само кутије, Од почетка када је празна до момента док се не изброји. Коме то може да смета", упитао је Иванић.

Једини начин да се промијени састав ЦИК-а је, каже он, да суд донесе ту одлуку, али за то нема основа-

Иванић истиче да су Додикове тврдње да неће бити новца за изборе док се не промјени састав ЦИК-а, још једна у низу пријетњи.

"То је страшно. То је исто осионост. То је исто надменост. Ко су они да тако одлучују? Ваљда постоје надлежне институције које ће да кажу је ли не што по закону или није. Њих је јако изгубила ова промјена јер су изгубили један озбиљан инструмент манипулације."

БН ТВ

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Маде ин Цанада

21.05.2020 20:08

Добро јутро Коломбо. Спречите да се листићи штампају у Лакташима и да их црвени имају у августу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андриц

21.05.2020 20:08

Не брините,бице Додик зе електронско гласање,само да софтвераси из проинтера надју комбинацију како це и ту украсти гласове...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Андрић

21.05.2020 21:19

ИТ може све.

Name

1000КМ

21.05.2020 21:20

Куповина гласова то је посебна прица.Као сто то ради власт исто то ради и опозиција.Срби као народ не заслузују ову власт али ни опозицију.Као народ смо стварно заслузили боље.Па нисмо ми толико лоси да нам се десавају ове лосе ствари.Ми се изгледа само нормално понасамо када је рат и када страдамо или нас мука натјера.Цим је мир не знамо се понасати и сви неку политику воде.Али нико да народу буде боље!Срамота...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Види

21.05.2020 21:49

Обећајте народу по 50 КМ ко год изађе на изборе. Свакако ови покраду још више. И власт преузимате. 90 % ових што не излазе би дало глас опозицији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аполо 11

22.05.2020 02:33

Ако се опозиција успава,опет ће наћи Додик начина да покраде или купи изборе. Имају нај веће свјетске стручњаке за манипулисање изборима о и они су уигран тим за прикупљање гласова који се макимално труди да побједе а шеф то дебело награди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приговарам

22.05.2020 06:58

Док опозиција спава и чека правду, Додиг користи струку и припрема се како уз помоћ ИТ да ОПЕТ покраде изборе.Опозицио,имате ли ви стручњака из области ИТ? Учиниште нешто више осим празне приче!!!!