Njujork: Od korone se oporavilo 5.400 policajaca

Više od 5.400 policajaca Njujorka vratilo se na posao nakon što su se oporavili od infekcije novim korona virusa, saopštila je u nedjelju njujorška policija.

Svijet 18.05.2020 | 07:51
Njujork: Od korone se oporavilo 5.400 policajaca

Do sada je ukupno 5.648 policajaca bilo pozitivno na korona virus, a njih 149 je još bolesno, prenosi CNN.

Policija u Njujorku nastavlja da obilazi restorane, barove, supermarkete, salone i javna mjesta kako bi podsetila građane o zabrani okupljanja i poštovanju mjera socijalnog distanciranja. 

Italijanski ministar zdravlja Roberto Speranca upozorio je sinoć građane da ostanu oprezni, dok se ta zemlja sprema da ublaži mere donete radi sprečavanja širenja korona virusa.

On je ukazao da "težak deo" počinje danas, jer će mnogo više ljudi biti napolju i veća je mogućnost prenošenja zaraze "Danas će ponašanje koje smo naučili biti potrebnije nego pre. Virus još nismo pobedili.

Nije prisutan kao pre nekoliko nedelja, ali je još tu i zato moramo da ostanemo oprezni", rekao je Speranca tokom intervjua na državnoj televiziji.

(Tanjug) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Korona isto kao Baba Roga

18.05.2020 07:15

Policajcima ide ista plata i sad ako su dobili kororonu 95 ih nista ne osjeti ali sto da radi kad moze kuci da bude a plata ista.Korona je opasna za bolesne i ljude sa slabim imunitetom a za zdrave je kao obican grip ili manje od toga.

ODGOVORITE