SIPA izuzela dokumentaciju o respiratorima

Istražioci Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) i tužioci Tužilaštva BiH okončali su pregled dokumentacije u zgradi Vlade Federacije BiH o postupku nabavke respiratora iz Kine, saznaje Srna u Sipi.

Bosna i Hercegovina 13.05.2020 | 21:53
SIPA izuzela dokumentaciju o respiratorima

Sagovornik Srne je rekao da je pregled završeni i da su izuzeti određeni materijali i dokumentacija.

Istražioci i tužioci u zgradu Vlade Federacije ušli su u 13.00 časova. Oni su provjeravali dokumentaciju koja je u vezi sa aferom "Respiratori".

Portparol Sipe Luka Miladinović i portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić nisu odgovarali na mnogobrojne pozive.

Vlada Federacije BiH juče je suspendovala direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka, a njegovu funkciju preuzeće dosadašnji pomoćnik Mustafa Kadribegović. 

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Čador age Dodikage

13.05.2020 20:06

Pročešljajte i nabavku pokretnog šatora za 4,5miliona maraka.Ili ce to biti napad na Republiku Srpsku.E dok Dodik postavlja direktora sipe i ostalih koji treba da hapse lopove ovako ce nam biti.

ODGOVORITE
Name

MILA

13.05.2020 20:32

Ko će ispitati. KO JE I KAKO NABAVIO ŠATORE KAO POKRETNU BOLNICU U ZALUŽANIMA OVO NIJE NORMALNO ŠTA SE I KAKO RADI I KAKO NOVAC ODLAZI A KREDITI SE DIŽU I DA SVI VRAĆAMO. LUD ZBUNJEN NORMALAN

Name

PRIJEDORČANIN

14.05.2020 05:41

Šta se bijeli na travi zelenoj? Da je snijeg već bi okopnio, da su labudovi već bi poletjeli!!! Nije snijeg nit su labudovi, već je šator Dodik Age Traktoriste. Šta je ovaj narod toliko skrivio Milokradu Duduku, da ga jaši i ne sjašava. Milorade odmori malo ovaj napaćeni narod.

Name

Sve ispitati

14.05.2020 07:12

I u RS ispitati kvalitet svih respiratora. Građani samo umiru li umiru, pod respiratorima.

ODGOVORITE
Name

re

14.05.2020 16:24

Ovde nije rijecc o kvalitetu respiratora, vec je jedan nestrucni malinar izabran za nabavku respiratora. Naravno, uzeo je totalno pogresnu vrstu respiratora koja se ne koristi na intenzivnoj njezi, vec u ambulantnim kolima. Nije upitan kvalitet, vec tip respiratora.kao da u supu sipas secer umjesto soli. i jedno i drugo su zacini, ali ood secera nema koristi.