Er Srbija odlaže početak redovnog saobraćaja za 15. jun

Nacionalna avio-kompanija Srbije Er Srbija objavila je da će odložiti na 15. jun početak obavljanja redovnog putničkog saobraćaja sa planiranog 1. juna, imajući u vidu preporuku Evropske komisije o produžavanju privremenog ograničenja.

Srbija 13.05.2020 | 13:38
Er Srbija odlaže početak redovnog saobraćaja za 15. jun

Kako je istovremeno reč o zemljama u kojima se nalazi veliki broj destinacija Er Srbije, srpski nacionalni avio-prevoznik prinuđen je da odloži pokretanje redovnog putničkog saobraćaja u okviru najavljenog reda letenja, navedeno je u saopštenju.

S druge strane, obnavljanje avio-saobraćaja do ograničenog broja destinacija (London Hitrou, Frankfurt, Cirih i Beč), koje je najavljeno za period od ponedeljka, 18. maja, biće realizovano.

Usled pomenute preporuke Evropske komisije, letovi do ovih destinacija biće obavljani u nešto manjem obimu, nego što je prvobitno planirano.

Iz Er Srbije su naveli da istovremeno pažljivo prate moguće ponovno otvaranje regiona i biće spremna da se fokusira i na regionalne letove, kao i da se prilagodi novim mogućnostima i rastu tražnje u okviru regiona.

"Naša flota i naši zaposleni u potpunosti su spremni da odmah počnu sa obavljanjem redovnog putničkog saobraćaja. Međutim, sam početak saobraćaja i njegov obim ne zavise samo od nas, već i od odluka i smernica domaćih, stranih i međunarodnih tela i organa nadležnih za oblast civilne avijacije, odnosno od izmena ograničenja u putovanjima u zemljama do kojih letimo", rekao je generalni direktor Er Srbije Dankan Nejsmit.

Zbog toga, kako je dodao, Er Srbije prati sve odluke nadležnih organa i u hodu uskladjuje poslovanje i planove sa realnošću.

Er Srbija je najavila ranije da će se saobraćaj obnavljati postupno posle pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa i različitim merama kojima su putovanja bila ograničena na globalnom nivou.

Saopšteno je i da će red letenja pretrpeti određene izmene u odnosu na plan za letnju sezonu 2020. godine, odnosno da će se letovi do jednog broja destinacija obavljati onom dinamikom koja je i planirana početkom godine, da će frekvencija letova do pojedinih destinacija biti smanjena, kao i da će letovi do nekoliko destinacija u ovoj sezoni biti privremeno suspendovani.

Srpska nacionalna avio-kompanija istakla je da će nastaviti da putnike redovno obaveštava o statusu njihovih rezervacija i neophodnim bezbednosnim merama koje će se sprovoditi.

Sve potrebne informacije, kao i ažurirani red letenja, biće dostupni na sajtu airserbia.com.

(Beta)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dzoo

13.05.2020 13:18

Nema sta odgadja nego nemoze letjeti dok Frau Merkel ne kaze a ona sve pokrece 15 juna!

ODGOVORITE