Katar ervajz daruje 100.000 avionskih karata medicinarima

Katar ervejz poklanja 100.000 besplatnih avionskih karata za sve medicinske radnike svijeta u znak zahvalnosti za njihovo herojsko zalaganje tokom pandemije.

Vijesti 12.05.2020 | 08:47
Katar ervajz daruje 100.000 avionskih karata medicinarima

Karte će biti dostupne za rezervisanje od danas, na Međunarodni dan medicinskih sestara/tehničara, čime se ova kompanija zahvaljuje na, kako se navodi, herojskom činu zalaganja medicinskih radnika širom svijeta, saopšteno je iz te avio-kompanije. Besplatne karte će biti dostupne za rezervisanje od 12. do 18. maja ove godine, prenosi Blic.

Medicinski radnici se mogu prijaviti za ovu specijalnu ponudu na stranici qatarairways.com/ThankYouHeroes, tako što će popuniti formular i primiti specijalni promotivni kod, a na osnovu sistema “ko se prije prijavi”.

Medicinski radnici iz cijelog svijeta ostvaruju pravo na besplatne karte, a kako bi kompanija omogućila transparentan i pošten način dodjele karata, svaka država će dobiti određeni broj karata, zavisno od populacije države, raspoređeno na period od sedam dana, od 12. do 18. maja.

Tokom trajanja kampanje, karte će se dodjeljivati svakog dana a dobitnici će rezultate moći da vide minut nakon ponoći, prema vremenskoj zoni Katara.

Svih 100.000 medicinskih radnika koji preuzmu promotivni kod, moći će da rezervišu do dvije besplatne povratne karte u ekonomskoj klasi za bilo koju od dostupnih “Qatar Airways destinacija” – jednu za sebe i jednu sa saputnika.

Karte moraju biti rezervisane do 26. novembra i iskorišćene do 10. decembra 2020. godine.

Karte su, kažu u ovoj kompaniji, potpuno fleksibilne sa neograničenim brojem promjena destinacija i datuma putovanja bez ikakvih naknada.

Cijena karte i naknada su pokrivene od strane Katar Ervejza, dok se aerodromske takse moraju platiti, a ova ponuda je dostupna samo na letovima Katar Ervejza.

Medicinski radnici koji mogu da ostvare pogodnosti su: doktori, medicinski tehničari, medicinske sestre, bolničari, farmaceuti, laboratorijski tehničari i medicinski istraživači, a važeća ID kartica od strane poslodavca mora biti priložena na aerodromu tokom prijave na let.

– Svi u Katar Ervejzu su veoma zahvalni na predanosti i napornom zalaganju medicinskih radnika širom svijeta koji su brinuli o svojim sugrađanima tokom ovog teškog perioda. Njihova hrabra prezentacija dobrote, predanosti i profesionalnosti je spasila stotine hiljada života širom svijeta – poručio je generalni direktor Katar Ervejz grupacije Akbar Al Baker.

Medicinskim radnicima će biti uručen i vaučer sa 35 odsto popusta koji ostvaruju u Qatar Duty Free prodavnicama na Međunarodnom aerodromu Hamad u Dohi, koje mogu iskoristiti do 31. decembra 2020.

Kompanija Katar Ervejz je nedavno objavila da je započela faza ponovnog proširenja mreže destinacija u skladu sa potražnjom ali i ukidanju restrikcija koje su nastale usljed trenutne situacije.

Planirano je uspostavljanje letova na 52 destinacije do kraja maja, a taj broj će se povećati na 80 u junu.

U saopštenju se navodi da će kompanija primjenjivati sve mjere zašte prema preporukama Svjetske zdravstvene organizacije kao i da su proteklih mjeseci radili 24 časa dnevno, uveli dodatnih 100 čarter letova, i vratili više od milion putnika u njihove matične države.

(Blic)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Neđo.12.5.2020

12.05.2020 12:56

Svaka pohvala za Katar.

ODGOVORITE
Name

Tanja

15.05.2020 23:39

Da li je iko dobio kartu? Ja nikako ne uspijevam.

ODGOVORITE