U SIPI održan sastanak Operativne grupe za borbu protiv terorizma

Nakon stupanja na snagu Sporazuma o međusobnom pružanju pomoći i operativnoj saradnji u borbi protiv terorizma danas je 8.5.2020. godine u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu održan prvi sastanak Operativne grupe za borbu protiv terorizma, saopšteno je iz SIPE.

Bosna i Hercegovina 08.05.2020 | 13:56
U SIPI održan sastanak Operativne grupe za borbu protiv terorizma

Dodaju da je na sastanku je razgovarano o najaktuelnijim pitanjima iz oblasti borbe protiv terorizma, te su dogovorene dalje zajedničke aktivnosti u cilju razmjene operativnih informacija i pružanja međusobne pomoći u borbi protiv terorizma i drugih oblika ekstremizma na području Bosne i Hercegovine.

"U radu Operativne grupe učestvuju Državna agencija za istrage i zaštitu, Obavještajno-bezbjednosna agencija Bosne i Hercegovine, Granična policija Bosne i Hercegovine, Direkcija za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine, Federalna uprava policije, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i Služba za poslove sa strancima", kaže se u saopštenju. 

(BN)

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Laki

08.05.2020 12:13

U zadnjih 20 godina ne znam da li je bilo žrtava od terorizma i zato je bolje SIPI da se bavi ovim silnim lopovlucima u kojima je nestalo milijarde maraka. Mislim da bi ovi na vlasti dobili po 50 godina robije šta su sve radili...

ODGOVORITE
Name

Babić M.

08.05.2020 12:27

Kakva "Udarna grupa za borbu protiv terorizma", to vam gripa, ubleha, koje ne rade ništa drugo, idu od sastanka do sastanka. Članstvo u jednoj grupi je 500 KM, tako da uz platu od 4000-5000 KM, zarade još jednu kroz članstvo u grupi.

ODGOVORITE