Virusom korona zaražene dvije djevojčice iz Srpca

U srbačkoj opštini za protekla 24 časa registrovana su još dva nova slučaja oboljenja od virusa korona. Nažalost, ovaj virus otkriven je kod dvije maloljetne osobe, djevojčice, koje su bile u kontaktu sa zaraženom osobom  koja  je radila u jednom staračkom domu na području  opštine Gradiška.  

Republika Srpska 07.05.2020 | 15:09
Virusom korona zaražene dvije djevojčice iz Srpca

Zaražene maloljetnice nemaju izraženih simptoma  bolesti, pa su smještene u karantin u Studentskom centru „Nikola Tesla“ Banja Luka.

Kako saznajemo u Epidemiološkoj službi Doma zdravlja Srbac, očekuju se nalazi za još dva člana iz porodice oboljelih, kao i jednog broja drugih osoba koje su pod sumnjom na prisustvo virusa korona, što će se objelodaniti u sutrašnjem izvještaju.

Za sada je u opštini Srbac registrovano devet oboljelih osoba od virusa korona, od kojih je jedna osoba preminula od posljedica ove zaraze.

U kućnoj izolaciji trenutno se nalazi  35 osoba, a u karantin na Bardači smještena su još dva lica koja su došla iz inostranstva. Povećanje broja zaraženih osoba u poslednje  vrijeme, izazvala su zabrinutost kod stanovništva, naročito što se medju njima nalazi najviše mladjih lica.

(BN/S.K.) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ale

07.05.2020 14:35

Opet Lažu

ODGOVORITE
Name

Sreten

07.05.2020 16:40

Ma sta ti velis

Name

SRBAC

07.05.2020 21:14

Malo je ovo mesto... Čemu ublažavanje mera, a raste broj zaraženih? Pitam se pitam... Onako tek...

ODGOVORITE