Nakon što su juče doputovali iz dalekog Dubaija u Zagreb, put do Banjaluke, gdje im je krajnje odredište, bio je kao u filmovima.

Iz Zagreba privatnim vozilom su stigli do granice Hrvatske, odakle su pješke došli do bh. granice, nakon čega su odvedeni u karantin kako bi se ustanovilo da kojim slučajem neko od njih nije zaražen virusom korona.Tu ne bi bilo ništa čudno, s obzirom na postavljena pravila oko ulaska u zemlju zbog opasnosti širenja covida 19, da nadležni vode računa o karantinu, gdje ipak smještaju ljude. 

 

Međutim u karantinu u Gradiški ih je sačekalo neprijatno iznenađenje, gdje je, kako tvrde, postojala opasnost da se zaraze zbog nehigijenskih uslova ne samo virusom korrna, nego i drugim zaraznim bolestima.

"Sve je neuredno, posteljina razbacana po krevetima, nema toalet papira... nehigijenski uslovi na svakom koraku, što se može vidjeti na fotografijama i video snimku: 

Pomenute osobe danas su iz Gradiške prebačene u Banjaluku, nadati se da neće biti greške i da će biti smješteni u nešto boljim uslovima dok čekaju da budu testirani.
 
(BN)