Niš: Bivši srpski rukometaš žrtva virusa korona

Bivši srpski rukometaš Vladimir Dimitrijević preminuo u Nišu od posledica koronavirusa, saopštio je Rukometni savez Srbije. 

Ostali sportovi 20.04.2020 | 21:13
Niš: Bivši srpski rukometaš žrtva virusa korona

DImitrijević je rođen 29. januara 1959. godine, a prve rukometne korake napravio je sa 13 godina kod trenera Zorana Bogdanovića Kize.

Brzo se nametnuo za prvu ekipu, jer je bio snažan, hrabar i imao je strahovit skok – šut. Odlika mu je bile jednostavnost u igri.

Bio je jedan od najzaslužnijih za ulazak Jagodine iz Prve srpske u Međurepubličku ligu (Srbija – Crna Gora).

Međutim, njegove igre su bile zapažene, pa je bio meta emisara nekoliko klubova. Ipak, prihvatio je ponudu niškog Železničara, odnosno, legendarnog trenera Tute Živkovića.

Odmah je Dimitrijević izborio mesto i bio je zaslužan za osvajanje Kupa Jugoslavije. Potom je prihvatio još bolje ponude Kristala iz Zaječara, u to vreme kluba koji je bio meka vrsnih sportista, a zatim prvoligaša Zameta iz Rijeke, u kojoj je takođe figurirao kao glavni igrač.

(Kurir sport) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Srcko

20.04.2020 19:28

Umre naravno da umre ali se ne objavljuje.A ne objavljuje se jer je vec sve poznato dok je ovo nova bolest i jos prenosiva pa naravno da ce se objaviti. A sta to ne stima bas me zanima ajde boga ti reci.Ne znam sta ti nije jasno, ovo je zarazna bolest od koje se umire i zato je opasna.Srcani udar, karcinom, dijabetes itd su jos smrtonosnije ali nisu zarazne u tome je kljuc Ako oces cuvaj se ako neces ne moras i to ne utice na druge, a ovde je drugacije.

ODGOVORITE
Name

cwele93

21.04.2020 15:39

kad nema sporta, ima kazino u meridian kladionici :)

ODGOVORITE