Iz karantina pobjegla osoba zaražena koronom

Policiji u Sarajevu prijavljeno je da se iz izolatorija u Podhrastovima samoinicijativno udaljila jedna osoba zaražena korona virusom, potvrdio je Mirza Hadžiabdić iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo za Klix.ba.

Bosna i Hercegovina 16.04.2020 | 17:30
Iz karantina pobjegla osoba zaražena koronom

"U 15:47 sati obaviještena je Druga Policijska Uprava Sarajevo da se jedna osoba samoinicijativno pješice udaljila iz Izolatorija objekta klinike u Podhrastovima, kao i da je pozitivna na korona virus", kazao nam je Hadžiabdić, dodavši da policijski službenici Uprave policije MUP-a KS preduzimaju neophodne mjere i radnje na pronalasku osobe.

Kako nezvanično saznajemo, riječ je o državljaninu Poljske za kojeg je utvrđeno da je pozitivan na korona virus i koji je trebao biti upućen u izolatorij.

Podsjećamo, ovo nije prvi prijavljeni slučaj u Bosni i Hercegovini da su osobe zaražene koronavirusom pobjegle iz objekta za izolaciju. Dvije osobe zaražene korona virusom su krajem marta pobjegle iz objekta za izolaciju u Banjoj Luci. 

(Klix)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

WWW

16.04.2020 16:14

Dali je moguće da nijedna od tih osoba nema ime i prezime da bi građani mogli da pomognu isto tako za oboljele i jesuli te informacije provjerene ili se samo bacaju onako da se narod drži u strahu

ODGOVORITE