Trebinje: "Svi koji uđu iz drugih zemalja idu u karantin"

Sva lica koja imaju državljanstvo Republike Srpske-BiH i imaju prebivalište na području Trebinja, a u zemlju ulaze preko nekog od graničnih prelaza, biće smješteni u karantin u objekat Đačkog doma u bivšoj kasarni, rekao je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Republika Srpska 30.03.2020 | 16:55
Trebinje: "Svi koji uđu iz drugih zemalja idu u karantin"

On je istakao da će se ova mjera primjenjivati na području cijele Republike Srpske, a da će ova lica, umjesto u kućnoj izolaciji, od danas 14 dana boraviti u objektu Đačkog doma, saopšteno je iz gradskog Štaba za vanredne situacije.

Ćurić je naveo da je, s obzirom na činjenicu da se granični prelaz Ivanica nalazi na području Federacije BiH, a da tamošnji sanitarni inspektori još izdaju rješenje o kućnoj izolaciji, od njih već zatraženo da svim licima sa prebivalištem u Trebinju ili u ostalim mjestima Republike Srpske napišu rješenje o karantinu.

- Ukoliko to ne budu mogli da rade, inspektori Inspektorata Republike Srpske će pisati nova rješenja kojim će sva ta lica biti smještena u četrnaestodnevni karantin - rekao je Ćurić.

On je naveo da se za područje Trebinja nova preventivna mjera odnosi na vlasnike ugostiteljskih objekata koji imaju ljetnu baštu koju će, na osnovu ove mjere, morati da sklone jer je u proteklim danima primjećeno da se određen broj lica okuplja u grupama i boravi u ljetnim baštama.

Prema njegovim riječima, od danas je zabranjeno i svako grupisanje više od tri lica, a ukoliko se takvi slučajevi uoče, ta lica biće sankcionisana.

- Primijetili smo da se ljudi i dalje okupljaju u grupama na igralištima, bazenu u Bregovima. To se više neće tolerisati. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Komunalna policija pisaće prekršajne naloge bez ikakvih upozorenja - rekao je Ćurić.

Posebna preventivna mjera upućena je prema proizvođačima hljeba i pekarskih proizvoda koji su po ovoj mjeri obavezni da te proizvode pakuju.

Ćurić je još jednom zahvalio svim sugrađanima koji poštuju preventivne mjere.

Na području Trebinja pod zdravstvenim nadzorom nalaze se 302 građanina, što je za 31 lice manje u odnosu na dan ranije.

(Srna/BN)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Rale

30.03.2020 17:00

Bas ste na vrijeme reagovali,tesko narodu.

ODGOVORITE
Name

Corona

30.03.2020 17:22

Kakva je ovo zajebancija i preklapanje pa naravno vec neko vrijeme svi idu u karantin koji uđu u BOSNU I HERCEGOVINU time i uvTrebinje

ODGOVORITE
Name

PAMET

30.03.2020 17:23

Meni nije jasno zasto su ovi gradjani boravili u inostranstvu , dali su oni otisli tamo da trose pare koje su zaradili u RS , pa se sada vracaju i donose zarazu ? Dobro kaze jedan pametni politicar treba pamtiti , ko stvara probleme ?

ODGOVORITE
Name

Sutjeska

30.03.2020 17:49

Zašto dodik nije u karanteni i on je ušao u državu prije dva dana

ODGOVORITE
Name

Roko

30.03.2020 20:32

Cela Srpska Republika diže ruku za DODIKA.

Name

Nenad

31.03.2020 21:26

Od mene nema vise ni jedna glas, ni jedna partija u koaliciji oko dodika! Ja sam otisao u inostranstvo, ne sto sam zelio nego sto me je muka i bezparica otjerala prije 7 god. Sad kad trebam u teskim vremenima da budem sa porodicom guraju nas po nekim rupama, ne mozemo kuci 14 dana, a za toliko se moram vratit na poso. Dobre su pare sto mi saljemo, i u RS sve placamo, a sad nas ne mogu pustit nasim kucama.tako drzava postupa sa svojim građanima, da nije tuzno bilo bi smiješno. Upitajte se koliko je nas vani koji svoje plate saljemo u BiH, svojim porodicana, i sta bi se desilo da se svi vratimo,gdje bi i sta radili, otimali bi jedni od drugih. Sram vas bilo. A na kraju ce dati racun od 1000eur i vise sto su boravili u njihovim karantin rupama i jeli smece. Zivi bili pa vidjeli. Definitivno kap koja je prelila casu da se selim sa porodicom iz ove nazovi drzave

ODGOVORITE