Crnogorci se zarazili na sahrani, cijelo selo bilo

Dvije porodice iz crnogorske opštine Tuzi, kod kojih su registrovani oboljeli od virusa korona, vjeruju da su zaraženi na sahrani. Ta sahrana je organizovana prije uvođenja mjera zabrane te vrste javnih okupljanja.

Region 26.03.2020 | 10:15
Crnogorci se zarazili na sahrani, cijelo selo bilo

Tuzi su od srijede, nakon što je crnogorski Institut za javno zdravlje registrovao 15 oboljelih i dramatično širenje virusa korona, potpuno zatvorene i izolavane, a policija kontroliše ulaze u tu opštinu.

Jedan od zaraženih mještana Malesije, Daci Camaj, kazao je za list Dan da su prvo njegovom bratu registrovali virus prije pet dana, nakon čega su zaraženi i on i njegova supruga, prenosi portal CdM.

"Testirano je moje četvoro djece i rezultate očekujemo danas. Ekipe epidemiologa idu redom i pokušavaju da spriječe širenje virusa. Kada je riječ o simptomima, umoran sam i iscrpljen, ne mogu ni da pričam, a nemam temperaturu i ne kašljem. Nismo nigdje bili napolju, tako da bog zna ko nam je prenio virus", rekao je Camaj.

Zorana Milića iz Pothuma kaže da je bio na saučešću kod porodice koja ima 13 članova zaraženih korona virusom, zbog čega ih epidemiolozi obilaze i rade briseve.

"Niko nikog nije htio da zarazi virusom. Jednostavno, desi se, ali svi moramo biti oprezni. Zbog toga apelujem na građane da poštuju sve preporuke i da ne izlaze iz kuće", rekao je Milić.

Član koordinacionog odbora za pomoć građanima Malesije ispred Mesne zajednice Sukuruć Zef Dedvukaj kaže da je policija na ulicama da niko ne smije da izađe iz kuće.

"Danas su neke pekare dostavljale hljeb stanovnicima kojima se to inače obezbijeđuje, ali spisak sada moramo da proširimo. Preko televizije su javnost obaviještavali da ne prave zalihe hrane i da se ne stvara panika. Sad kad nas je odjednom našlo ovo većina je nespremna. Vidjećemo da što više budemo mogli građanima obezbijedimo namirnice koje im trebaju", rekao je Dedvukaj.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Dafna

26.03.2020 11:25

Pa, tesko sada i za sahranu a ljude moraju nekako i sahraniti..

ODGOVORITE
Name

Re

26.03.2020 13:56

E bas sad nasli umirat na ovom belaju.

Name

Poslednji kineski car

26.03.2020 14:12

Mi smo i bez korone virusa lud i nepismen narod kada su u pitanju sahrane. Nema ko ne trči prema ožalošćenima, grle ih i što je najgore ljube dok ovima bukvalno nisu obrazi mokri i balavi. Takođe, samo se čeka kada će se sjesti pod šator i žderati do iznemoglosti. Davno sam rekao da če jednom kompletan "šator" dreknuti, pogotovo u ljetnim mjesecima pošto hranu koja se služi niko živ ne kontroliše. Samo iznosi pred gladne i iznemogle od gladi koji će to sve zaliti velikim količinama piva. Evo, ovog' puta se nisu zarazili od hrane nego od virusa. I sada je problem.

ODGOVORITE