Otežan saobraćaj u regiji Birač: Visina snijega pola metra

Saobraćaj na magistralnim i regionalnim putevima na području regije Birač odvija se otežano, posebno na prevojima Han Pogled i Crni Vrh, kao i na dionicama puta Šekovići-Kaštelj i Milići-Skelani, saopšteno je iz preduzeća “Zvornikputevi”.

Republika Srpska 25.03.2020 | 08:36
Otežan saobraćaj u regiji Birač: Visina snijega pola metra

Na prevoju Han Pogled temperatura vazduha iznosi minus sedam stepeni Celzijusovih, a visina snijega je oko 45 centimetara, dok na kolovozu ima ugaženog snijega do dva centimetra, bez leda.

Na regionalnom putu Šekovići-Kaštelj visina snijega je 35 centimetara, a na magistralnom putu Zvornik-Tuzla, preko Crnog Vrha, oko 20 centimetara.

Na dijelu regionalnog puta od Milića do Skelana visina snijega iznosi do 25 centimetara, dok na pojedinim mjestima na kolovozu ima ugaženog snijega do dva centimetra.

Ekipe “Zvornikputeva” su na terenu i rade na raščišćavanju snijega i posipanju kolovoza.

U nižim dijelovima ove regije kolovozi su mokri, bez snijega.

Iz “Zvornikputeva” podsjećaju vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, kao i na opreznu vožnju u usjecima, zasjecima, te da su na pojedinim dionicama mogući odroni.

Punktovi ovog preduzeća za održavanje magistralnih i regionalnih puteva u zimskim uslovima nalaze se na prevoju Han Pogled, u Karakaju i Bratuncu.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar