Отежан саобраћај у регији Бирач: Висина снијега пола метра

Саобраћај на магистралним и регионалним путевима на подручју регије Бирач одвија се отежано, посебно на превојима Хан Поглед и Црни Врх, као и на дионицама пута Шековићи-Каштељ и Милићи-Скелани, саопштено је из предузећа “Зворникпутеви”.

Република Српска 25.03.2020 | 08:36
Отежан саобраћај у регији Бирач: Висина снијега пола метра

На превоју Хан Поглед температура ваздуха износи минус седам степени Целзијусових, а висина снијега је око 45 центиметара, док на коловозу има угаженог снијега до два центиметра, без леда.

На регионалном путу Шековићи-Каштељ висина снијега је 35 центиметара, а на магистралном путу Зворник-Тузла, преко Црног Врха, око 20 центиметара.

На дијелу регионалног пута од Милића до Скелана висина снијега износи до 25 центиметара, док на појединим мјестима на коловозу има угаженог снијега до два центиметра.

Екипе “Зворникпутева” су на терену и раде на рашчишћавању снијега и посипању коловоза.

У нижим дијеловима ове регије коловози су мокри, без снијега.

Из “Зворникпутева” подсјећају возаче да на пут не крећу без зимске опреме, као и на опрезну вожњу у усјецима, засјецима, те да су на појединим дионицама могући одрони.

Пунктови овог предузећа за одржавање магистралних и регионалних путева у зимским условима налазе се на превоју Хан Поглед, у Каракају и Братунцу.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар