Zaražena supruga i koleginica prvog inficiranog u Bijeljini

Stanje prvog inficiranog korona virusom u Bijeljini je dobro i on se nalazi u kućnoj izolaciji, rečeno je nakon Štaba za vanredne situacije grada Bijeljina. Korona virusom zaražena je i njegova supruga i koleginica s posla.

Republika Srpska 24.03.2020 | 06:58
Zaražena supruga i koleginica prvog inficiranog u Bijeljini

Kako je objasnila prim dr Milica Lovrić, v.d. direktora bijeljinske bolnice, danas će biti izvršen kontrolni test prvoinficiranog i ukoliko bude negativan, on neće biti pod obavezom kućne izolacije.

-Njegova klinička slika je blaga, imao je simptome prvih par dana, ali sada se osjeća dobro. Slično je i sa druga dva pacijenta. Riječ je o ženama koje su dobrog zdravstvenog stanja i takođe se nalaze u kućnoj izolaciji, objasnila je dr Lovrić.

Preduzete su sve mjere i zatvorene su i kontrolisane firma u kojima su zaposleni zaraženi. -Dobra vijest je da djeca nisu zaražena, i da vaspitačica, koja je bila u kontaktu s majkom, suprugom zaraženog, takođe nije inficirana, ali iz predostrožnosti su zatvoreni vrtići i dalje.

Zatvorene su i firme u kojima rade i pod nadzorom su ljudi koji su bili u bliskom kontaktu, rekao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

STRASNO

24.03.2020 07:43

Zarazena supruga i kolegica s posla. Koliko ima zaposleni na tom poslu??? Svi bi onda mogli biti zarazeni.

ODGOVORITE
Name

Dragan

24.03.2020 08:36

Sumnjiva je ta s posla