Pojavom virusa korona povećan obim kupovine u Bingu

U proteklih sedam dana povećan je obim kupovine osnovnih životnih namirnica (brašno, ulje, šećer, tjestenina, konzervirani artikli, te osnovne higijenske potrepštine).

Republika Srpska 17.03.2020 | 08:47
Pojavom virusa korona povećan obim kupovine u Bingu

Bingo nema količinskih ograničenja prilikom kupovine određenih artikala po jednom kupcu, ali apelujemo da naši potrošači optimiziraju kupovinu, kako bismo svi u lancu mogli obezbijediti kontinuitet dostave u trgovine (proizvođač-distributer-Bingo). Stanje na policama uslovljeno je dinamikom pražnjenja i punjenja, ali distribucija od strane naših partnera za sada je stabilna.

Svakodnevno smo u kontaktu s našim poslovnim partnerima (proizvođačima i dobavljačima) kako bismo osigurali kontinuitet isporuke.

Nadamo se da usporavanja na granicama neće u većoj mjeri uticati na protok roba i povećanje ulaznih cijena. 

Obzirom da se svi nalazimo u vanrednoj situaciji, našim uposlenicima smo dali instrukcije i donijeli smo odluku o povećanim preventivnim mjerama u skladu sa preporukama nadležnih institucija, kako bismo i njima ali i svim našim kupcima omogućili što lakše funkcionisanje u ovim okolnostima.

Svakako našim kupcima savjetujemo da prije svega optimiziraju kupovinu, da se pridržavaju mjera izdatih od strane nadležnih institucija i vlasti, te da imaju razumijevanja za nastalu situaciju.

(BN)